Irina Popescu a depus o plângere la Secția 15 de Poliție, acuzându-l pe afacerist de viol și tentativă de omor, după ce a ținut-o cu capul sub apă, în jacuzzi, și ar fi înțepat-o cu un cuțit.

Cererea de emitere a unui ordin de protecție a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 4 din București, iar magistrații au hotărât că acțiunea este întemeiată. Astfel, milionarul nu se mai poate apropia de partenera sa de viață, la mai puțin de 100 de metri, timp de 6 luni.

Irina Popescu a fost internată în spital după ce a fost agresată de Mihai Bizu.

În fața magistraților, omul de afaceri a declarat că a aflat chiar de la Irina Popescu că aceasta se află internată în spital după ce a ajuns la București. Internarea a fost efectuată pe data de 8 august, iar Mihai Bizu susține că – în pofida relației tensionate dintre ei, care a culminat cu acuzația de tentativă de omor – „s-a interesat îndeaproape de starea ei de sănătate”. În motivarea instanței se precizează că motivul scandalului dintre cei doi a fost o criză de gelozie a Irinei, aceasta fiind ”foarte supărată din cauza unor presupuse conversații” pe care soțul le-ar fi avut cu alte femei.

Dar milionarul a insistat asupra faptului că – știindu-și soția internată în spital – a comunicat cu ea prin intermediul mesajelor și, mai mult, i-a trimis la spital, printr-o „persoană desemnată”, mâncare, apă și obiecte personale de strictă necesitate. În pofida scandalului dintre ei, Mihai Bizu a declarat și că a stabilit împreună cu Irina Popescu să îi achiziționeze un alt telefon mobil, aceasta ”alegându-și modelul dorit”.

„Mihai Bizu a susținut că, ulterior, a aflat de la reclamantă că aceasta se află internată în spital din data de 08.08.2020. Din acel moment s-a interesat îndeaproape de starea ei de sănătate, aceasta fiind încă foarte supărată din cauza presupuselor conversații pe care soțul le-ar fi avut cu diverse persoane de sex feminin, refuzând să îi dea foarte multe detalii. Cu toate acestea, a insistat să afle cum se simte, discutând prin intermediul mesajelor.

I-a trimis la spital apa, mâncare și diverse obiecte personale, pentru a-i crea toate condițiile pe durata internării sale. A desemnat o persoană care să se îngrijească în permanență de cele necesare și a stabilit împreună cu reclamanta că îi va achiziționa un telefon mobil nou, aceasta alegându-și modelul dorit”, se arată în motivarea instanței care a analizat cererea de emitere a unui ordin de protecție împotriva dezvoltatorului imobiliar.

Declarația pe care Irina Popescu a dat-o în fața polițiștilor – contestată de Mihai Bizu – îl prezintă pe acesta într-o lumină nefavorabilă, violent până la extrem și decis să îi ia viața. A fost ținută cu capul sub apă în jacuzzi, soțul i-a provocat o tăietură în „zona subaxilară” și, după ce au revenit la hotel, „a violat-o și a lovit-o în repetate rânduri”.

Numai că milionarul a susținut că nu este vorba decât despre „simple declarații ale soției”, aceasta denaturând ceea ce s-a întâmplat la Mamaia, iar formularea cererii de emitere a unui ordin de protecție a fost făcută „în scopuri șicanatoare”.