În cadrul unei intervenții telefonice la postul România TV, Dan Andronic, jurnalistul EvZ a făcut o serie de precizări cu privire la această situație

„Crimă cu premeditare! Dacă elementele prezentate sunt corecte, atunci în cazul judecătorului Mustață avem de-a face cu un abuz înfiorător!

Stan Mustață avea 69 de ani, deci executa o treime din pedeapsă, în noiembrie urma să intre la comisia de eliberare condiționată, deci mai avea de executat în jur de un an, ceea ce înseamnă că executa pedeapsa în regim semi-deschis!
Transferul la Penitenciarul din Giurgiu, care este cu regim închis este total ilegal! Cine a semnat un asemenea ordin a făcut-o încălcând toate regulamentele și legea! Nu se poate transfera un deținut dintr-un regim semi-deschis într-unul închis decât dacă a primit o nouă condamnare care depășește trei ani. Ceea ce nu era cazul judecătorului Stan Mustață!
Aici mi-aș dori ca Dragnea, Tăriceanu și Tudorel Toader să devină vocali și să ceară o anchetă rapidă și măsuri ferme! Altfel, rămân niște politicieni preocupați doar de propria soartă… Și atunci își merită soarta!”

Judecătorul a decedat în urma unui infarct miocardic, în timp ce se încerca o dializă. Judecătorul avea tumori cancerigene în zona abdominală, potrivit avocatei sale, Lorette Luca, care a intervenit miercuri seară în direct la Antena 3. Avocata acuză că a fost transferat în timpul nopţii de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, deşi acuza stări acute de rău fizic.