Decembrie, luna cadourilor

Decembrie, luna cadourilor

Ana Maria îşi doreşte de Crăciun ghetuţe şi "ceva de reparat, o şurubelniţă sau un tractor".

La cei 5 ani ai ei, Ana Maria Lascu, din Constanţa, ştie că decembrie este luna în care primeşte cadouri. Aşa că îl aşteaptă nerăbdătoare pe Moş Crăciun, care însă, până să-i aducă daruri, "îşi trimite îngerii care se uită în casă să vadă dacă sunt cuminte".

O trusă de machiaj şi o şurubelniţă

Fetiţa deschide ochii mari, se concentrează uitându-se spre tavan şi spune hotărâtă: "Vreau pentru Crăciun, de la Moşul, o trusă de machiaj, nişte ghetuţe, dar şi ceva de reparat, o şurubelniţă, un tractor şi ce dacă sunt pentru băieţi, vreau şi eu să contruiesc ceva ca ei".

Ana Maria este o vorbăreaţă care râde întruna, nu stă o clipă locului, nici când explică ce "proiecte importante" are ea. Convinsă că este mai pricepută decât colegul ei de grădiniţă, Bogdan, care "face el pe şefu' şi a adunat toţi băieţii în echipa lui", vrea şi ea să organizeze şi să conducă echipa fetiţelor. "Eu sunt la grupa mare cu prietena mea Andreea, la anul o să ajung la grupa pregătitoare şi la anul celălalt voi merge la şcoală", se laudă Ana Maria.

Ce nu înţelege însă e de ce trebuie să treacă şi prin grupa pregătitoare când ştie să numere şi în limba romană, şi în limba engleză, "şi crescător şi de descrescător".

Până să ajungă la şcoală, Ana Maria are o mare grijă: serbarea de iarnă. "Voi fi iepuraşul, am costum roşu cu urechi şi cu glugă, pe care mi l-a cumpărat mami de la magazin şi voi recita o poezie", pe care o turuie într-o clipită.

Nu-i place politica

Culoarea ei preferată este "roz sclipicios, aşa ca pe tricoul de pe mine", dar şi "rozul roz", nuanţa de la elasticul care-i strânge smocul de păr din creştet. La televizor se uită mai ales la "desene" pe Minimax, deşi nu-i vede întotdeauna pe "preferaţii mei Tom şi Jerry sau pe Shrek, aşa că am câte două CD-uri din fiecare", iar politica nu-i place defel.

"Nu înţeleg de ce oamenii ăia îmbrăcaţi în costum şi cravată se ceartă şi ţipă în televizor unii la alţii. Nu-i frumos, zău, şi de aceea nici nu vreau să-i cunosc", spune puştoaica. Ana Maria ştie doar că "pe preşedintele Constanţei îl cheamă Mazăre şi nu-mi place cum se îmbracă, iar pe preşedintele ţării îl cheamă Traian Băsescu al României".

La capitolul muzică, "îmi place de Puya şi de Lady Gaga, dar nu-mi plac rochiile ei, doar cum cântă, are o voce interesantă".

Ana Maria ştie exact ce va face când va creşte mare. "Educatoare, apoi profesoară de balet de lebădă graţioasă şi pe urmă economistă, ca mami, pentru că îmi plac cifrele. Şi mai vreau să mă fac şi poliţist, ca tati, pentru că poliţistul prinde oamenii răi care lovesc pe altcineva şi vreau să-i cuminţesc că nu e frumos ce fac". Până atunci însă îşi doreşte să fie sănătoasă, să nu răcească, iar "mami, tati, bunica şi tataia, pe care îi iubesc cel mai mult din lumea asta, să fie şi ei sănătoşi". CAMPANIE EVZ:

  • "Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"
  • Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul
  • Aaron, băiatul care vrea să coloreze norii
  • "«W» e mami cu picioarele-n sus"
  • Mara pregăteşte al doilea Crăciun
  • Horea ar vrea să întâlnească un extraterestru bun

Ne puteți urmări și pe Google News