Constanța are 17 candidați, care și-au depus dosarele pentru a câștiga primăria la alegerile locale din 27 septembrie, mulți dintre ei acuzându-l pe primarul în funcție că este urmașul lui Radu Mazăre, urmându-i politica de distrugere a orașului prin aprobarea ridicării construcțiilor pe spațiile verzi. Întrebat de EVZ, într-o conferință de presă, de ce contracandidații îi leagă numele de cel  al primarului Radu Mazăre, primarul Decebal Făgădău a comentat că, probabil, respectivii politicieni nu au nimic de spus despre ei.

„După patru ani de zile, după controale, zeci de analize, de investigații, probabil că nu au altceva de spus pentru că eu nu am nimic de ascuns”  a declarat Făgădău. Puțin nervos, el a continuat, menționând că „atâta vreme cât mulți dintre ei chiar își făceau poză cu Radu Mazăre sau, pot să spun, chiar necolocvial, că îl pupau în fund mai tare decât o făceau chiar apropiații, astăzi, e la modă, pentru că nu se poate apăra, e la modă să arunci, așa, cu știți dumneavoastră ce”.

Primarul a ținut să precizeze că nu este interesat cu cine îl asociază contracandidații săi. A subliniat însă că, în urmă cu patru ani când a devenit primar, fostul arhitect șef al orașului și-a dat demisia din funcție și a dispărut. Noul arhitect șef, Radu Vânturache, care și-a câștigat funcția prin concurs, este cel care a făcut acum caietul de sarcini pentru Planul Urbanistic General al Constanței, pentru liniile de dezvoltare ale orașului. Decebal Făgădău a spus că arhitectul șef este la fel asumat ca și el pentru efectele negative ale lipsei de  profesionalism din trecut.

„ Astăzi, ce culegem noi este ce am sădit în urmă cu 10 ani. Cam asta înseamnă urbanismul și normalitatea. Mă bucur că de când sunt primar, Direcția de Urbanism și-a mărit, atât numeric, cât și calitativ, echipa și competențele. Îmi asum și înjurăturile pe care le ia Radu Vânturache și îmi pare rău pentru mizeriile pe care  i le fac niște constănțeni. Că îi zgârie mașina sau că îl înjură prin articolele scrise de presă”, a declarat  Decebal Făgădău.

Primarul în funcție este „înjurat” în Constanța și pentru miile de stâlpișori care îngrădesc trotuarele din oraș. „Primarul Stâlpișor” este, de altfel, poreclit el. „Mă bucur că sunt asociat cu fenomenul stâlpișorii. Pentru că stâlpișorii înseamnă respect pentru pietoni. Înseamnă o departajare clară între șoferi, între mașini și oameni, pietoni. Înseamnă o regulă ce trebuie urmată” a răspuns Decebal Făgădău. pentru EVZ.

„Și vă mai pot spune că, la început, da, poate doar eu eram nebunul care îmi doream stâlpișori. Astăzi, am câteva mii de cereri din partea constănțenilor să punem stâlpișori la intrarea în bloc, la intrarea în biserică, la dispensar, pe aleea de acces, acolo unde trece mama cu căruciorul , acolo unde trece bătrânul cu cumpărăturile. Pentru că nu îmi doresc un oraș sufocat de mașini”, a încheiat Decebal Făgădău.