Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > DECAPITĂRILE din PSD și PLANUL DIABOLIC al lui Liviu Dragnea. Opinie de Dan Andronic
DECAPITĂRILE din PSD și PLANUL DIABOLIC al lui Liviu Dragnea. Opinie de Dan Andronic

DECAPITĂRILE din PSD și PLANUL DIABOLIC al lui Liviu Dragnea. Opinie de Dan Andronic

Liviu Dragnea și-a eliminat toți adversari care au răsărit în PSD. De când a preluat puterea la partid nu a iertat pe nimeni. A aplicat principiul șmecheresc -" Cine mișcă, mișcă-n brișcă".

Cineva asemăna tactica lui Dragnea cu cea a lui Nicolae Ceaușescu, respectiv principiul rotației cadrelor. Eu aș Liviu Dragnea poate că este un strateg mediocru, dar ca tactician și-a depășit adversarii. A schimbat componența echipei din jurul său mai des Și a avut lupte grele de dus, de la oameni din partid, până la instituții de forță. A câștigat aproape fiecare bătălie politică dusă până acum, chiar dacă spectrul înfrângerii în război este extrem de aproape. Poate părea un paradox, să câștigi bătălii, dar să pierzi un război, numai că luptele pe care le duce sunt pe mai multe planuri. 

Până acum a supraviețuit, cu prețul unor cicatrici adânci lăsate de deciziile ICCJ. A schimbat doi prim-miniștri, Grindeanu și Tudose, pe care aproape că i-a exclus din partid sub acuzația că fac parte din structurile subterane ale Statului-Paralel, a pus-o pe coji de nucă pe Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a dat eliminat doi vechi prieteni, Paul Stănescu și Mircea Neacșu, a rotit miniștri în cele trei guverne PSD de au amețit toți, nemaiștiind cine este la putere și cine a căzut în dizgrație. 21 de miniștri au fost schimbați în doi ani, aproape un guvern întreg a ieșit din măruntaiele PSD. 

Episodul cu promovarea lui Codrin Ștefănescu, Illan Laufer și remanierea de catifea lui Mihai Fifor a fost un exemplu public de viziune autocratică asupra partidului. A demonstrat tuturor că dacă "respecți regulile interne" cum spunea noul secretar general interimar al partidului poți scăpa cu o mustrare publică și avertisment. Ca pe vremuri…

Astfel Liviu Dragnea a supraviețuit în PSD, un partid în care cuvântul îndurare nu prea există. Este un partid care a învățat să-și devoreze liderii, indiferent cum i-a chemat: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, iar această lecție a învățat-o bine. Din acest motiv nu vrea să arate nici un semn de slăbiciune.  

Așa cum spuneam la început, tactica lui Liviu Dragnea nu este asemănătoare cu cea a lui Nicolae Ceaușescu, respectiv principiul rotației cadrelor.

Eu aș spune că Liviu Dragnea are o viziune mult mai diabolică, mai apropiată de cea lui Vlad Țepeș: Dați foc la holde și otrăviți fântânile!

Până când? Până când PSD va deveni un partid pe care nimeni nu va mai vrea să-l cucerească