Evenimentul Zilei > Sport > Debandadă la Rapid înaintea derby-ului cu Steaua
Debandadă la Rapid înaintea derby-ului cu Steaua

Debandadă la Rapid înaintea derby-ului cu Steaua

Giuleștenii vor juca în această seară contra campioanei României, în primul duel de foc al noul sezon al Ligii I. „Alb-vișiniii” sunt, în continuare, ai nimănui.

Prima bătălie importantă a noului sezon se va da în această seară pe bătrâna arenă din Giulești. Rapid-Steaua, un meci de tradiție al „Sportului Rege” din România, va avea loc de la ora 21.00, în direct la Look Tv. Derby-ul va suferi, însă, la capitolul numărului de spectatori, care vor lua parte la acest joc.

Viitorul, pus pe pauză

Decizia Jandermeriei de a acorda doar 3.000 de bilete rapidiștilor și 150 steliștilor a fost luată din cauza actualei stări deplorabile a stadionului de lângă Podul Grant. Rapidul a fost, în urmă cu două zile, foarte aproape de a avea un nou investitor, însă lucrurile au degenerat, iar afaceristul moldav Valerii Moraru a pus tranzacția pe stand-by. Motivul este legat de Angelo Massone, celălalt afacerist interesat de preluarea „albvișiniilor”. Italianul a amenințat că-i va da în judecată pe acționarii Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu, deoarece afaceristul din Peninsulă ar fi oferit deja o sumă de bani conducerii giuleștene, dar fără să apară documente care să confirme acest fapt. Jucătorii Rapidului vor fi conduși de pe margine de Ionel Ganea. Tehnicianul a fost numit, ieri, în funcția de „principal” al trupei giuleștene, și a declarat că obiectivul său este să-și salveze echipa de retrogradare. „Obiectivul este să salvez echipa de la retrogradarare. Contractul este confidenţial, pe o durată de 12 luni. Dacă eram la orice echipă antrenor din Liga I probabil acelaşi lucru îl aveam de îndeplinit, să menţin echipa în prima ligă”, a declarat Ganea.

Steaua s-a întărit cu un fost golgheter

De partea cealaltă, Steaua a reușit să aducă unul dintre cei mai buni marcatori ai sezonului precedent al Ligii I, cu 13 reușite. Astfel, Valentin Lemnaru va avea un salariu de 80.000 de euro pe sezon și a fost adus în Ghencea la dorința lui Gigi Becali.

Atacantul în vârstă de 30 de ani a declarat că acest transfer este un pas mare în cariera sa de jucător și își dorește să câștige titlul de golgheter cu formația „roșalbastră” și să se califice în grupele Ligii Campionilor. „E un pas important în cariera mea că am ajuns la Steaua. Doresc să îmi demonstrez valoarea și am venit în Ghencea pentru a-mi îndeplini încă un vis, acela de a juca pentru România. Îmi doresc să fiu cel mai bun marcator din campionat. Dar și să câștig primul titlu din carieră”, a declarat noul vârf al trupei lui Costel Gâlcă.

Mai mult, Lemnaru va purta tricoul cu numărul 19 și a fost deja introdus pe către oficialii Stelei pe lista UEFA, având drept de joc în partida contra kazahilor de la Aktobe.