Evenimentul Zilei > Justitie > De patru ori penal. Omul lui Frunzăverde de la APIA, trimis din nou în judecată
De patru ori penal. Omul lui Frunzăverde de la APIA, trimis din nou în judecată

De patru ori penal. Omul lui Frunzăverde de la APIA, trimis din nou în judecată

Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, fostul șef al APIA Caraș Severin, a fost trimis în judecată într-un nou doar. Romică Anculia este personajul principal în patru dosare penale. El este deja condamnat și încarcerat pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și abuz în serviciu, fapte pe care le-a recunoscut, beneficiind, în consecință, de reducerea pedepsei.

 

În primul dosar Anculia a fost condamnat și se află în pușcărie, la Arad, pentru executarea pedepsei.

Fostul şef al APIA Caraş Severin, Romică Anculia, a fost trimis zilele acestea în judecată într-un nou dosar de DNA Timişoara. În acest nou dosar Anculia este acuzat că a măsluit o licitație pentru întreținerea a 370 de hectare de pășuni în localitatea sacu. El este acuzat de trafic de influență.

Dosarul a fost deschis în baza unor interceptări realizate de SRI într-un alt dosar de corupție care îl viezază pe fostul șef APIA, convorbiri din 2011 în timpul cărora Anculia plănuia să fraudeze o licitație în favoarea omului de afaceri Emil Bulboacă care i-a oferit mită în acest scop. În timpul monitărizării discuţiilor ambientale anchetatorii au interceptat discuţiile în care se punea la punct planul, care a trebuit modificat deoarece primarul din Sacu, Nicolae Daminescu, nu l-a acceptat în variant ainițială. Ulterior, s-a stabilit partea din șpagă ce urma să ajungă la edil.  Romică Anculia spune că va reuşi să asigure câştigarea contractului de către firma lui Bulboacă, susţinând că pentru aceasta trebuie să-i dea primarului 20.000 euro șapgă, iar alți 30.000 de euro urmau să fie plata lui. După ce DNA TImișoara l-a reținut pe Romică Anculia, în 11 mai 2012, comisia a decis anularea licitaţiei pe motiv că firmele au venit cu oferte neconforme. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Caraş Severin. (Sursa foto: Pressalert.ro)