Primul segment al expoziției De la baroc la neo baroc, organizată în cadrul proiectului Baroque ||Urban, aduce în prim plan moștenirea barocă a Timișoarei cu obiecte de colecție ale Muzeului de Artă din Timișoara și din colecția personală a familiei Herczeg. Evenimentul, are loc sâmbăă, de la ora 19,00, la Muzeul de Artă din Timișoara.

Al doilea segment al expoziției îl aduce în prim plan pe unul dintre cei mai apreciați artiști contemporani, timișoreanul Gheorghe Fikl, artist cu lucrări în colecțiile private ale unora dintre cele mai importante case regale din Europa. 

”Prin acest proiect ne propunem să familiarizăm timișorenii cu un nou concept de sinergie a artelor, dar și să contribuim la creșterea imaginii orașului în candidatura sa la titlul de capitală culturală europeană, venind cu un mod special, inovator, am putea spune tridimensional, de percepție a artei contemporane de către publicul larg”, transmit organizatorii.

Expoziția De la baroc la neo baroc se va desfășura la Muzeul de Artă din Timișoara, între 23 iulie și 23 septembrie 2016 iar mai multe detalii despre eveniment puteți găsiți pe site-ul www.baroqueurban.ro.