De ce nu crede Adrian Vasilescu în ideea unui Guvern de tehnocraţi

De ce nu crede Adrian Vasilescu în ideea unui Guvern de tehnocraţi

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a precizat astăzi, după demisia Guvernului Boc, faptul că nu crede "în ideea Guvernului de tehnocraţi".

"dacă nu ai în spate ca prim-ministru un partid care să te susţină şi să fie un partid puternic sau coaliţie de partide care să te susţină, este greu să faci echilibristică la Palatul Victoria şi să împaci toate speranţele, toate interesele şi toate nevoile de acolo. Pentru că şi speranţele sunt mari şi interesele sunt mari şi nevoile sunt şi mai mari", a declarat Vasilescu, la RFI. Adrian Vasilescu a mai precizat că şi-a format această opinie în urma experienţei din anul 2000, când a fost consilierul premierului de la acea vreme, Mugur Isărescu. "Am plecat de acolo cu convingerea că, în România, un premier şi un Guvern trebuie să fie susţinuţi de partide".

De aceeaşi părere este şi Kelemen Hunor. Preşedintele UDMR a precizat, astăzi, după anunţul demisiei lui Boc, că "este dificil de crezut că va trece un premier tehnocrat de Parlament". CITIŢI ŞI:

  • Premierul Boc și-a dat demisia. "Guvernul nu participă la un concurs de popularitate". Traian Băsescu a amânat consultările
  • Kelemen Hunor: E greu de crezut că un tehnocrat va trece de Parlament
  • Elena Udrea, despre demisia lui Emil Boc: "Se retrage pentru a lăsa locul unui guvern mai bun"

Ne puteți urmări și pe Google News