De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare

De ce își DĂDEAU GĂURI în CAP oamenii din antichitate. Noi studii dezvaluie credinte uimitoare

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că locuitorii din Peru realizau operații pe creier încă de acum 1.000 de ani.

Trepanarea este cea mai veche formă de chirurgie atestată arheologic, operația constâ în perforarea craniului în scopul îndepărtării unei porțiuni de os cranian. În medicina preistorică, prin această procedură se urmărea fie reducerea hipertensiunii craniene, fie alungarea spiritelor maligne. Danielle Kurin, bioarheolog, a explicat că efectuarea unei operațiuni prin care craniul era perforat părea o soluție potrivită în urmă cu peste 1.000 de ani cei cu tulburări psihice sau cei care au suferit fracturi craniene. Kurins-a concentrat pe cinci situri din Peru și a descoperit 32 de cranii care aveau semne clare de trepanare. După o analiză amănunțită, arheologii au concluzionat că respectivele cranii datează din anii 1000 - 1250.  Totodată, cercetătorii au descoperit că ”medicii” aveu metode proprii de a efectua trepanarea, fiecare procedură fiind diferită.

Ei au descoperit și cranii pe care trepanarea s-a făcut post-mortem, însă, spre uimirea lor, majoritatea pacienților care au fost supuși acestei operații rudimentare și extrem de periculoase au supraviețuit. TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Misterul tragediei care a îndoliat Olteniţa, pe cale să fie rezolvat
  • Fenomen SPECTACULOS PE CER de REVELION. S-a format Crucea Cosmică. Te influenţează!
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. În prima zi a anului 2014, sunt avantajate zodiile...

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • Nu a fost făcut public NICIODATĂ. Ce se află în spatele cuvintelor din BIBLIE
  • ȘAMPANIA de Revelion, cel mai PERICULOS risc la trecerea dintre ani
  • Cupluri CIUDATE. TOP 10 fotografii care demonstrează că dragostea e OARBĂ | GALERIE FOTO

Ne puteți urmări și pe Google News