Sute de persoane s-au înghesuit sâmbătă seara în parcul Herăstrău din Bucureşti, fără a respecta regulile de distanţare impuse de către autorităţi, pe fondul pandemiei de coronavirus. La emisiunea ”Realitatea Sportivă” de la Realitatea Plus, Dumitru Dragomir a dezvăluit că polițiștii au venit la una dintre terase și au constatat că au fost respectate normele.

Deși era vorba despre terase deschise în sistem „take to go”, iar clienții nu ar fi trebuit să rămână acolo pentru a consuma ce au cumpărat, oamenii și-au improvizat locuri și au stat chiar și în grupuri de zece persoane.

“În unele cazuri se exagerează, iar oamenii sunt sătui de stat în casă. Numai că eu recomand ca toată lumea să respecte indicațiile specialiștilor, altfel iese haos. Spațiul respectiv din Herăstrău e închiriat de mine de 10 ani. Viceprimarul Bădulescu nu s-a referit la această terasă. Am procesul verbal al agentului constatator, care spune că s-au vândut produse la geam și s-a respectat distanța legală de 2 metri. În momentul când s-a aglomerat, s-a închis”, a explicat Dumitru Dragomir.

”Nu e treaba mea! Cine greșește să plătească. Alte terase din Herăstrău n-au respectat normele și au avut probleme. Acești oameni din asta trăiesc, 8 luni au stat cu terasele închise, fără să ia vreun ban. Funcționează din aprilie până în octombrie. Anul ăsta nu le iau chirie oamenilor, de unde să plătească?”, a mai comentat Dragomir.

”Credeți că s-a întâmplat doar în Herăstrău? În toată țara a fost un vid de putere în aceste zile, cei de la conducere trebuiau să prevadă. Până acum, oamenii au stat în casă de frică. Dacă stai în casă mai mult de 6-7 zile, o iei razna“, a spus Dumitru Dragomir la emisiunea ”Realitatea Sportivă” de la Realitatea Plus.