Evenimentul Zilei > Politica > De ce ar fi vrut Ludovic Orban să amâne începerea școlii? PSD: „Ar fi fost un dezastru”
De ce ar fi vrut Ludovic Orban să amâne începerea școlii? PSD: „Ar fi fost un dezastru”

De ce ar fi vrut Ludovic Orban să amâne începerea școlii? PSD: „Ar fi fost un dezastru”

Motivul pentru care premierul Ludovic Orban ar fi dorit să amâne startul noul an de învățământ a fost explicat de social-democratul Robert Cazanciuc (foto centru), președintele interimar al Senatului.

Robert Cazanciuc a declarat că premierul Ludovic Orban ar fi vrut să amâne începerea şcolii, deoarece Guvernul nu era pregătit, iar acest lucru „ar fi fost un dezastru”.

„Asta ar fi vrut premierul vremelnic, Ludovic Orban, pentru simplu motiv că nu erau pregătiţi pentru acest lucru. După şapte luni în care Guvernul a avut tot timpul să pregătească începerea anului şcolar, acum au vrut să-l amâne. Au avut timp să găsească soluţii şi pentru protecţia sanitară şi pentru calitatea procesului educaţional. Cu toate acestea nu poţi să nu constaţi unele lucruri. Că sunt îngrijoraţi părinţii, dar şi copiii, pentru siguranţa lor şi a celor apropiaţi. Din păcate, răspunderea a fost împinsă pană la nivelul părinţilor, ceea ce nu este normal. Este halucinant cum încearcă să ducă responsabilitatea dintr-o zonă care este a Ministerului Educaţiei şi a Ministerului Sănătăţii”, a spus Cazanciuc, duminică, prezent la Braşov, potrivit unui comunicat.

Orban, despre redeschiderea școlilor

Prezent, duminică, la Călărași, premierul Ludovic Orban a ținut să le transmită părinților să nu se teamă pentru copii lor în ceea ce privește redeschiderea anului școlar.

„Învăţământul este o necesitate. Copiii trebuie încurajaţi să meargă la şcoală pentru dezvoltarea lor, iar părinţilor le transmit să aibă încredere pentru că aceştia sunt mai puţin expuşi riscului la şcoală decât dacă se află la locurile de joacă sau oriunde, în aer liber. Am luat toate măsurile necesare pentru ca şcolile să se deschidă în siguranţă. Copiii trebuie învăţaţi să respecte regulile sanitare, iar părinţii să fie atenţi la orice simptom de boală al acestora.

Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educaţie din România. Sunt convins că la şcoală copilul va fi mai puţin expus riscului de îmbolnăvire decât liber în alte locuri, pe terenul de joacă. Noi vom urmări respectarea regulilor de protecţie sanitară, vom urmări orice disfuncţionalitate care poate să apară”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, după vizita la monumentul istoric Poşta Veche reabilitat din fonduri europene din Călăraşi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: