Chiar dacă a pierdut sâmbătă finala turneului de categorie Premier de la Doha (Qatar), în fața belgiancei Elise Mertens (locul 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, Simona Halep se va situa, începând de astăzi, pe treapta a doua a podiumului mondial, urcând, astfel, un loc.

Performanța româncei este că nicio altă jucătoare din circuitul WTA nu se poate lăuda cu faptul că în ultimii 5 ani a rămas în Top 10 WTA. Așadar, „Simo” a intrat deja în cea de-a 262-a săptămână consecutivă între primele zece jucătoare ale lumii, un record greu de egalat mai ales că sportiva noastră s-a luptat în tot acest timp cu desele probleme medicale.

Număr 1 mondial incontestabil

Potrivit unei statistici realizate pe ultimii 5 ani, Halep a jubilat între primele două locuri WTA aproape 50%, și în Top 5 în proporție de 93,89%. Dar, locul pe care l-a ocupat în cea mai mare perioadă de timp a fost chiar cel care contează în circuit. Lideră WTA a fost vreme de 64 de săptămâni (16 săptămâni consecutive, începând cu 9 octombrie, până pe 28 ianuarie 2018, plus alte 48 de săptămâni consecutive, începând cu 28 februarie 2018). S-a clasat pe poziția a doua 55 de săptămâni, iar pe ultima treaptă a podiumului mondial s-a situat 59 de săptămâni. Îmbucurător pentru tenismena din Constanța este și faptul că, momentan, poziția ei din Top 10 nu este amenințată.

Pregătită pentru Dubai

Altfel, Simona Halep va debuta în această săptămână la Dubai (Emiratele Arabe Unite), turneu dotat cu premii în valoare totală de 3 milioane de dolari. Aici, românca este cotată cu a treia șansă la câștigarea trofeului. Va lua startul direct din turul 2, unde o va întâlni fie pe Eugenie Bouchard (24 de ani, 80 WTA), beneficiara unei invitații, fie pe Vera Lapko (Belarus, 20 de ani, 60 WTA).

Încă nu a semnat cu Van Cleemput

Belgianul Thierry van Cleemput (52 de ani), noul antrenor al Simonei Halep, a fost alături de româncă la Doha. Surprinzător, în timpul competiției din Qatar, „tricolora” nu l-a chemat la on court coaching pe belgian. Motivul? Fostul lider WTA nu a parafat încă o înțelegere cu antrenorul Van Cleemput. „Nici nu am semnat pentru antrenor. Am hotărât acest lucru împreună și prefer să rămână așa. Ne cunoaștem de puțin timp și este destul de greu. Vom vedea cum va decurge colaborarea, dar nu este deloc ușor”, a declarat Simona Halep, potrivit Digi Sport.