Davidoiu: „Unele companii externe vor ca Tarom SĂ DISPARĂ. Suntem pe un câmp de bătălie fără arme”

Davidoiu: „Unele companii externe vor ca Tarom SĂ DISPARĂ. Suntem pe un câmp de bătălie fără arme”

Director general al Tarom, Eugen Davidoiu, a declarat că unele companii străine și-ar dori dispariția companiei aeriene de stat și că activele sunt tentante. Acesta a precizat că Tarom nu are juriști, auditul a fost dat în judecată iar în momentul de față comania se află „pe un câmp de bătălie, fără arme, și cu soarele în ochi”.

„Nu am cunoștință de un reproș oficial. Vreau să vă spun că în urmă cu o lună s-a încheiat controlul Curții de Conturi pentru perioada 2012 — 2016. Cred că, în dispozitivul acelui document, Corpul de control al primului ministru va găsi lucruri interesante despre ce s-a întâmplat în perioada trecută. Cele 104 milioane lei diferența între venituri și cheltuieli, deci pierdere din punct de vedere financiar, înseamnă 28 milioane lei în ianuarie când eu nu eram director general al acestei companii, încă 26 milioane lei în februarie, când venisem și nu aveam posibilitatea și instrumentele ca să pot să modific ceva în cursul companiei, în martie au mai fost încă 25 milioane lei. În luna mai avem 1,8 milioane lei profit, iar în iulie, după ce au intrat cele două avioane în funcțiune, avem 9 milioane lei profit operațional”, a declarat Davidoiu, potrivit Agerpres.ro.

Directorul Tarom a mai spus că este deschis oricărui control, însă dacă ar pleeca nu ștei exact câți ar putea fi capabili să lupte împotriva grupurilor de interese

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din punct de vedere al managementului, am făcut tot posibilul ca această pierdere să fie diminuată, ba chiar să crească profitul operațional pe lună. Sunt deschis oricărui control pentru că sunt acolo 6 luni și muncesc 15 ore pe zi, fără să creez probleme nimănui, decât celor care au interese contrare acestei companii. Dacă voi pleca din companie, nu știu câți vor mai fi capabili să se zbată cu toate grupurile de interese pe care le-am găsit acolo. Sunt un singur om împotriva atâtor interese interne și externe. De 10 ani compania este pe pierdere, s-au pierdut sute milioane de euro. Sunt servicii de informații care ar trebui să știe ce companii externe doresc ca Tarom să dispară, să ne uităm cine sunt cei din spatele companiilor private care operează în România, de ce activele companiei sunt tentante...'', a mai spus directorul companiei.

Davidoiu a mai subliniat că Tarom nu mai are nici măcar juriști, întrucât fosta conducere a companiei a tăiat din organigramă.

„Avem contracte pe care le-am găsit, niște case de avocatură, eu nu am Corp de control, nu am posibilitatea să fac niciun control. Am un audit, iar auditul acesta a dat în judecată pentru că trebuie să îi dau nu știu ce sporuri din urmă. Chiar nu am cum să le dau aceste sporuri. Vă dați seama cum lucrez cu acei oameni acolo? Auditul ne dă în judecată și nu spune nimic, ce înseamnă asta? Juriști nu avem, suntem lăsați pe un câmp de bătălie, fără arme, și cu soarele în ochi„, a mai spus Davidoiu.