Evenimentul Zilei > Justitie > Ziarul lui Voiculescu, fără reclamă la Casa Presei
Ziarul lui Voiculescu, fără reclamă la Casa Presei

Ziarul lui Voiculescu, fără reclamă la Casa Presei

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a dat în judecată societatea Editura Intact. Regia cere plata unei datorii de 407.184 de lei, reprezentând chirie, prestări servicii, utilităţi şi penalităţi pentru spaţiile ocupate în Casa Presei. RAAPPS cere judecătorilor să fie scoase şi reclamele luminoase de pe imobil. Acţionarii societăţii sunt cele două fiice ale lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina.

În acelaşi timp, Regia vrea evacuarea societăţii din spaţiile pe care societatea le deţine în Casa Presei, respectiv mai multe camere de la parter, etajele 8 şi 9 ale imobilului. Surprafaţa totală a celor 45 de încăperi este de 1528 de metri pătraţi, pentru care familia Voiculescu plătea până în septembrie anul trecut o chirie de 3 euro/mp.
Din 30 septembrie 2011, societatea amintită nu mai are contract de închiriere, clauzele fiind extreme de clare: în termen de 15 zile de la înştiinţare, chiriaşul trebuie să părăsească imobilul. În ciuda ”nenumăratelor citaţii” primite din partea Regiei, societatea nu a predat spațiul şi nu a renunţat la reclamele montate pe clădire.
Datorie la stat
Editura Intact (care publică, printre altele şi cotidianul Jurnalul Naţional) a acumulat o datorie de 407.184 de lei. Potrivit datelor de la dosar, pe 30 mai 2011, societatea surorilor Voiculescu a cerut o eşalonare a debitului, urmând a-l achita într-o perioadă de 10 luni.
Cererea a fost aprobată într-o şedinţă a regiei de stat dar reprezentanţii societăţii nu s-au prezentat pentru a semna angajamentul, ”deşi a fost invitată în scris şi telefonic de nenumărate ori”, se arată în cererea de chemare în judecată. Iniţial, datoria era mai mare, de 445.840 de lei însă societatea administrată de Tucă a făcut o singură plată de 38.656 de lei.
Contract expirat
Înţelegerile pentru închirierea spaţiilor şi pentru două reclame luminoase au fost semnate pe 1 octombrie 2010 cu termen de valabilitate 30 septembrie 2011. Pentru cei 1528 de metri pătraţi închiriaţi, societatea administrată de Marius Tucă ar fi trebuit să plătească 4587 de euro la care se adauga TVA.
Chiria pentru reclama cotidianului finanţat de familia Voiculescu este de 280 de euro pe lună plus TVA , în timp ce pentru alte reclame cu sigle pentru promovarea mărcilor trustului Intact, chiria este de 479 de euro pe lună, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată. Cererea de chemare în judecată a fost întregistrată la Tribunalul Bucureşti pe 29 februarie 2012, primul termen de judecată fiind stabilit peste opt luni.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News