Dâncu, silit să plece din vila de protocol

Dâncu, silit să plece din vila de protocol

Senatorul PSD Vasile Dâncu va trebui să plece din casa de protocol în care locuieşte cu chirie, după ce guvernul a decis trecerea imobilului din domeniul privat al statului în administrarea Gărzii Financiare.

Fostul ministru al informaţiilor locuieşte cu chirie în acest imobil de câţiva ani, însă la sfârşitul acestei luni îi expiră contractul de închiriere semnat cu Regia Autonomă Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Potrivit datelor RAAPPS, imobilul transferat în administrarea Gărzii Financiare se află în Bucureşti, pe strada Mărăşti, are patru etaje şi o suprafaţă construită de 215 metri pătraţi, iar terenul pe care se află casa are o suprafaţă de 576 mp. PSD-istul locuieşte într-unul dintre apartamentele din această clădire.

Dâncu mai are ceva timp pentru a-şi muta lucrurile din imobil. Clădirea va fi preluată de Garda Financiară în termen de o lună, pe bază de protocol între părţi. Vasile Dâncu face parte din categoria foştilor miniştri pentru care RAAPPS nu a mai prelungit contractele de închiriere. Printre cei care se află în această situaţie este şi preşedintele PSD, Mircea Geoană. Mai mult, pentru actualii chiriaşi ai imobilelor RAAPPS, guvernul a decis, săptămâna trecută, majorarea chiriilor cu aproape 70%, acestea ajungând, în cazul vilelor, la 10 euro pe metru pătrat.

Ne puteți urmări și pe Google News