Exclusiv. Dăncilă va fi invitată la o dezbatere cu Președintele în fața procurorilor DNA

Exclusiv. Dăncilă va fi invitată la o dezbatere cu Președintele în fața procurorilor DNA

În ultima ședință a Colegiului Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), unul dintre membrii acestui organism le-a prezentat colegilor Denunțul penal pe care l-a depus la Parchetul General pe numele lui Ion Iliescu, Vioricăi Dăncilă și a altor membri ai Institutului, dar și ai guvernului.

Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Emil Cutean, președinte, director general, respectiv secretar general la IRRD, sunt acuzați de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, iar Viorica Dăncilă, Toni Greblă și Eugen Teodorovici de favorizarea infractorului.

Denunțul a fost făcut în urma publicării de EVZ a Auditului Curții de Conturi care a constatat că Emil Cutean a primit salariu de circa 3.000 de euro pe lună în condițiile în care, conform legii, funcția de secretar general nu exista. Din mai 2018 până în martie 2019, Cutean a primit în mână echivalentul a 28.000 de euro pe care Curtea de Conturi a dispus, pe 15 aprilie, să fie recuperați de către Institut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să acopere ilegalitatea făcută de cei trei lideri ai IRRD, Guvernul Dăncilă a emis, pe 27 mai, OUG 33 privind modificarea Legii de Înființare a Institutului, prin care se înființa funcția de secretar general. În Denunț se arată că „orice act oficial sau normativ emis sau adoptat la orice nivel cu privire la validarea lui Emil Cutean în funcția de secretar general al IRRD nu reprezintă altceva decât un act de favorizare a făptuitorului”.