Dăncilă a făcut referire, în discursul său, despre situația economică și reușitele Guvernului, dar și despre președinția rotativă a UE. 

Premierul nu s-a referit nici la îndemnurile lui Călin Popescu Tăriceanu de a avea  un ”moment zero” în justiție, amintind de abuzurile ”statului paralel”.

„Nu voi ceda, chiar dacă unii nu cred, sunt un om puternic, care știe ce are de făcut. Am forța de a merge mereu mai departe cu susținerea dvs”, a declarat premierul Dăncilă.

„Urmează două rânduri de alegeri, suntem un partid politic. Nu ne pot opri. Guvernarea noastră dă roade. Avem un plan, avem o misiune politică, avem o datorie față de țară și cetățeni. Avem o majoritate bună în Parlament.

Îmi doresc sănătate, ca România să fie tratată așa cum trebuie, să nu se mai încadreze între țările de mâna a doua. Ca premier, am să cer pentru țara mea să fie mereu tratată cu demnitate, respectată și să nu se mai întâmple ca  în acești ani, să acceptăm ce ni se impune fără a avea propria noastră opinie. Să acceptăm să fim criticați când toți știm că nu merităm. Să fim sancționați doar pentru că suntem din estul Europei.

Sunt un proeuropean convins, dar asta nu ma împiedica să  cer respect pentru țara mea.

În viitoarele  luni mă voi gândi că în spatele meu vă aflați dvs și miile de români care ne-au dat încrederea. După aderarea la NATO și UE, acesta este cel mai important proiect de țară. Vom duce la capăt cu succes și președinția rotativă a UE și vom fi tratași cum se cuvine, cu respect și admirație”, a mai precizat Dăncilă.