Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a dat replica la declaraţiile liderului PLUS Dacian Cioloş. Șefa Guvernului a spus că este greu de acceptat să vorbească de performanţă un fost premier al unui „Guvern zero”.

Dăncilă l-a acuzat pe Cioloş că „nu a făcut nimic pentru România” în perioada în care a fost comisar european pentru Agricultură şi dezvoltare rurală.

„Am văzut declaraţia unui fost premier, care îmi reproşează că vorbesc despre performanţă. Eu cred că înainte de a veni cu anumite declaraţii în spaţiul public trebuie să ne uităm la ceea ce am făcut noi. Şi eu primesc lecţii de la fiecare cetăţean, ascult fiecare cetăţean, încerc să înţeleg care este supărarea sau care este direcţia pe care vrea să o aibă acest Guvern. Dar în momentul în care un Guvern zero îţi vorbeşte de performanţe e cam greu de acceptat. În momentul în care un fost comisar al României pe Agricultură şi dezvoltare rurală, un portofoliu foarte important pentru România, nu a făcut nimic pentru România şi ştiu bine ce vorbesc, în acea perioadă eram membru al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală în Parlamentul European, este greu, este greu să crezi în anumite cuvinte şi în aceste reproşuri. (…) În momentul în care critici şi nu vii cu nimic în loc sau nu ai făcut nimic, este greu de acceptat. Dar cel mai uşor este să critici”, a declarat Dăncilă.

Cu câteva ore înainte de declarația Vioricăi Dăncilă, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a spus că „prea puţin” îl interesează părerea premierului Viorica Dăncilă cu privire la activitatea sa de comisar european.

„Doamna Dăncilă e în poziţie să vorbească de performanţă, mai ales la nivel european, după modul catastrofal în care a condus Guvernul până acum şi după modul catastrofal în care PSD-ul a guvernat? Prea puţin mă interesează părerea doamnei Dăncilă din acest punct de vedere. După 5 ani de zile ca şi comisar european pentru Agricultură eu ştiu un lucru: au crescut subvenţiile pentru agricultorii români. (…) Mă surprinde, pe de altă parte, pentru că, în perioada când dânsa era europarlamentar şi membru în Comisia de agricultură, era toată ziua bună-ziua pe acolo pe la mine, pe la cabinet, să-mi spună cât de bine lucrăm noi împreună pentru România. Acum, dintr-o dată şi-a schimbat opinia”, a spus Cioloş.