Începând de săptămâna viitoare, vor fi analizate toate detașările de personal din societățile comerciale în ministere. De asemenea, vor fi verificate și entitățile din cadrul unor ministere care au mai mulți șefi decât angajați.

Premierul Viorica Dăncilă este de părere că sunt instituții  unde veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar au fost crescute salariile.

„Sunt ministere în care avem entităţi cu mai mulţi factori de conducere decât salariaţi. Avem entităţi unde vrem să vedem ce au făcut într-un an de zile. Avem societăţi, şi am văzut una chiar săptămâna trecută, în care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar şi-au crescut salariile. Nu este o abordare corectă.

Nu putem irosi banul public şi trebuie să fim foarte fermi în astfel de situaţii. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă.