Marea "înscenare" a lui Băsescu în dosarul ICA începe să se fâsâie. Victor Ponta şi Daniel Constantin au susţinut, pe 20 iulie, că o directoare pedelistă din Ministerul Agriculturii a trimis o notă la Tribunal, prin care cere o nouă expertiză deoarece paguba ar fi mult mai mică. Constantin a cerut instanţei să ignore solicitarea directoarei Rela Ştefănescu deoarece unul dintre experţi nu are contract cu ministerul.
Specialistul în cauză arată că nu este nevoie de un astfel de document. Cătălin Ciuclea mai susţine că expertiza acceptată de instanţă nu prevede existenţa sau inexistenţa unui prejudiciu. "A fost publicată o ofertă de către Ministerul Agriculturii. Eu am completat documentaţia, ei au analizat condiţiile şi mi-au trimis o înştiinţare potrivit căreia am fost selectat pentru efectuarea respectivei expertize. Nu este pentru prima dată când am câştigat astfel de expertize cu Ministerul Agriculturii. Repet, nu se fac contracte pentru astfel de expertize", a declarat, pentru EVZ, Ciuclea.
El a mai precizat că nu o cunoaşte pe Rela Ştefănescu, directoarea din minister care a trimis nota către Tribunalul Bucureşti prin care cere să se constate diminuarea prejudiciului de 60 milioane de euro pus în sarcina lui Dan Voiculescu. Vineri, în plin scandal de plagiat, Ponta şi Constantin au anunţat că "au dejucat o înscenare a lui Traian Băsescu", după ce ar fi intervenit în dosarul ICA.

60 milioane de euro este paguba cu care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă în dosar, bani care ar trebui recuperaţi de la Voiculescu