Dan Şova, prima victimă a Referendumului. Câteva explicaţii despre halucinaţiile Senatorului | VIDEO

Dan Şova, prima victimă a Referendumului. Câteva explicaţii despre halucinaţiile Senatorului | VIDEO

Duminică seara, domnul Dan Şova a fost sacrificat de colegii lui de partid. A fost obligat, probabil, să iasă în faţa tuturor televiziunilor şi să anunţe o victorie zdrobitoare a USL.

Sarcina era dificilă. Reprezentanţii PDL, oameni experimentaţi şi cu incontestabile fapte de vitejie privind numărarea voturilor anunţaseră deja rezultatele. Când a apărut, palid la faţă şi cu buzele uscate Şova ştia deja ca ai lui pierduseră. Dar el, conspirator de elită în laboratorul puciştilor cunoştea toate planurile de rezervă. Avea speranţe şi era sigur că nu se va face de râs. Aşa că a pornit minciunile ca şi cum ar fi fost adevăruri. A luat aer în piept, şi-a făcut curaj şi a început să debiteze. Poate ar fi prins tentativa lui dacă nu l-ar fi trădat figurile de morţi îmbălsămaţi ale tuturor vedetelor de la Antena 3. Aceştia, care ştiau şi ei adevărul, dar nu cunoşteau ca Şova, planurile de rezervă, erau pierduţi cu totul.

Telespectatorii au înţeles că ceva nu este în regulă. Şi nu a fost vina lui Şova. Mai degrabă Badea, pe care în cunoaştem ironic, vesel, revoltat l-a dat de gol.Ciutacu nu mai reuşea să fie nici antipatic, Radu era revoltat pentru că el crede orice, Dana Grecu se gândea la pâinea copiilor, Gâdea la datoria pentru vilă. Toţi erau copţi. Imaginea lor l-a trădat pe Şova. De atunci acest simpatic domn traversează o perioadă din ce în ce mai proastă. Să trecem în revistă câteva aspecte. Toamna trecută el părea că se găseşte alături de Victor Ponta şi totuşi în tabăra lui Traian Băsescu.

Încurcarea planurilor de suspendare a preşedintelui de către parlament, prin plasarea deciziei finale la Curtea Constituţională, i se datorează, paradoxal, social-democratului Dan Şova, cel care a propus modificarea legii Curţii Constituţionale în sensul validării sau respingerii definitive de către judecători a unei hotărâri a parlamentului, fie că este vorba de Senat, Camera Deputaţilor sau ambele Camere reunite.Or, suspendarea preşedintelui trebuie să urmeze, din punct de vedere constituţional, acest traseu. Atunci, întrebat de ziarişti, Dan Şova a găsit tot felul de motivaţii afirmând că a promovat această modificare pentru a împiedica un eventual abuz al actualei puteri în cazul revocării lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. "Majoritatea parlamentară conjuncturală care e creată acum vrea să impună decizii care încalcă Constituţia. E vorba de intenţia de a-l schimba pe Mircea Geoană, deşi Constituţia prevede că preşedinţii Camerelor se aleg pe patru ani", îşi justifica el opţiunea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şova susţinea că nu s-a gândit la acel moment la o tentativă de suspendare a preşedintelui şi nici nu l-a informat pe Ponta pentru că "are şi el pregătire juridică". Curios! Iată că treburile s-au rotit exact invers de cum şi-ar fi visat Şova. Tot acest simpatic domn îndemna românii să nu participe la recensământ, identificând în acea acţiune un fel de Big Brother. Acum şi chiar marţi seara, în emisiunea Andreei Creţulescu, de la Realitatea, Şova se agăta de acel recensământ. Prestaţia lui în emisiunea respectivă a pus pe gânduri mulţi telespectatori. Unii au considerat că era drogat deşi gestica şi expresiile feţei, ducând cu gândul la cei mai vestiţi comici ai ecranului, trădau o stare interioară confuză, agitată, în pragul nebuniei.

Au mai fost voci care au afirmat că Şova are tulburări pentru că este jurist şi realizează în ce situaţie delicată a ajuns. Să susţină nişte aberaţii doar ca să rămână Crin la Cotroceni şi Voiculescu în libertate. Pentru că prietenul său, Plagiatorul stă liniştit o vreme.