Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Petrescu: „Rămân la Kuban şi în sezonul următor”
Dan Petrescu: „Rămân la Kuban şi în sezonul următor”

Dan Petrescu: „Rămân la Kuban şi în sezonul următor”

"Bursucul" a hotărât să-şi continue munca începută la gruparea rusă pe care tocmai a promovat-o în prima divizie, închizându-le astfel toate porţile "granzilor" din România care l-au ofertat.

Deşi a părăsit de aproape un an fotbalul românesc, Dan Petrescu continuă să rămână un antrenor râvnit de "granzii" Ligii I.

Mai ales că, după ce a făcut senzaţie în 2009, când a câştigat campionatul cu micuţa echipă Unirea Urziceni, "Bursucul" a reuşit un sezon perfect şi cu formaţia Kuban Krasnodar, pe care a promovat-o în prima ligă din Rusia de pe primul loc în clasament, la mare distanţă de următoarea clasată.

În consecinţă, numele fostului fundaş dreapta al naţionalei României a fost vehiculat atât pe banca tehnică a Stelei, cât şi pe cea a campioanei en titre, CFR Cluj, numai că antrenorul le-a închis tuturor porţile în nas, susţinând că are de gând să-şi continue munca la Kuban Krasnodar.

"Nu mă gândesc, deocamdată, la cupele europene"

Dan Petrescu a recunoscut ieri, pentru EVZ, că a fost ofertat de Gigi Becali, patronul Stelei, după plecarea din Ghencea a fostului tehnician Ilie Dumitrescu. "Gigi Becali m-a sunat atunci şi mi-a zis să vin la Steaua.

I-am răspuns însă că nu pot, pentru că sunt legat prin contract de Kuban. Mă bucur că numele meu este vehiculat la atâtea cluburi puternice din Liga I, precum Steaua sau CFR Cluj. Înseamnă că munca pe care am făcut-o aici, în Rusia, este apreciată. Dar rămân la Kuban Krasnodar şi în sezonul următor.

De aici, din Rusia, nu am primit până acum nicio ofertă", ne-a spus Dan Petrescu ieri. "Bursucul" a mai precizat că îşi doreşte să ajungă cu echipa din Krasnodar în Liga Campionilor, dar nu crede că va reuşi asta încă din viitorul sezon: "Nu mă gândesc, deocamdată, la cupele europene. Va fi foarte greu să reuşim asta în sezonul următor, în condiţiile în care suntem o echipă nou-promovată în prima divizie. Mai degrabă va trebui să încercăm să supravieţuim, pentru că în Rusia sunt echipe puternice. În viitor, însă, normal că îmi doresc să ajung cu Kuban în grupele Ligii Campionilor".

În urmă cu câteva săptămâni, Dan Petrescu a avut o întâlnire cu Alexander Tkacev, guvernatorul provinciei Krasnodar, căruia i-a promis că îşi va continua munca la echipa rusă şi că vrea ca în maximum trei ani să joace cu Kuban în cea mai puternică competiţie intercluburi de pe continent.

ACHIZIŢII

"E posibil să vină Iulian Apostol"

Pentru a face faţă nivelului primei ligi din Rusia, Dan Petrescu va efectua mai multe modificări în lot în această pauză de iarnă. Nouă dintre jucătorii lui Kuban au fost deja daţi afară.

Printre înlocuitorii vizaţi de "Bursuc" se află şi mijlocaşul Iulian Apostol, care şi-a reziliat de curând contractul cu Steaua. Petrescu l-a avut ca elev pe Apostol la Unirea Urziceni, în perioada 2007- 2010.

"Vom face în această iarnă câteva schimbări în lot. E posibil să vină Iulian Apostol la Kuban, e posibil să apară şi alţi jucători români", ne-a declarat tehnicianul român. Pe lista ruşilor se mai găseşte şi Vasile Maftei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.