Evenimentul Zilei > Politica > Dan Mihalache, despre Victor Ponta: „Cred că și-a pierdut proprietatea termenilor. Este în proces de AUTOVICTIMIZARE „

Dan Mihalache, despre Victor Ponta: „Cred că și-a pierdut proprietatea termenilor. Este în proces de AUTOVICTIMIZARE „

Dan Mihalache, consilierul lui Klaus Iohannis, i-a răspuns în termeni duri fostului premier, Victor Ponta. Fostul şef al guvernului a declarat că cei care își doreau schimbarea sa erau dispuşi să calce pe cadavre şi la propriu şi la figurat. Victor Ponta şi-a dat demisia după ce oamenii au ieşit în stradă în urmă tragediei din clubul Colectiv.

Este o exagerare evidenţă şi cred că probabil că şi-a pierdut proprietatea termenilor. Nu a călcat nimeni pe niciun cadavru şi, în general, preşedintele nu a forţat căderea acestui guvern. Nici anterior, nici după drama de la Colectiv. Că a spus că e normal că Victor Ponta să demisioneze, aia e cu totul altceva„, a mai spus consilierul Dan Mihalache la România TV.

Mihalache a mai spus că Victor Ponta se află într-un proces de autovictimizare.
Victor Ponta a fost în concedii, în tot felul de ţări şi s-a întors şi a ţinut să se autovictimizeze. Este într-un proces de autovictimizare, care probabil ţine şi de relaţiile lui interne din partid. Nu vreau să mai comentez. În momentul de faţă e ultima problema a României ce crede Victor Ponta„, a adăugat Mihalache.

Consilierul prezidenţial a vorbit şi despre momentul în care Victor Ponta trebuia să îşi dea demisia.

Premierul Victor Ponta ar fi fost înţelept să demisioneze în momentul în care a apărut problema dominiei sale cu dosarul şi în momentul în care a devenit o vulnerabilitate pentru România. Un premier cu asemenea tipuri de probleme în justiţie este o vulnerabilitate pentru România.  În locul unui gest firesc, care poate ar fi permis şi Partidului Social Democrat să se alege încă astăzi la guvernare, de fapt, Victor Ponta a făcut un rău inclusiv PSD-ului, în locul unui gest firesc, premierul Victor Ponta a adoptat o strategie de tergiversare. Hai să ne facem că nu avem nicio problema, deşi el însuşi se angajase că atunci când va avea probleme în justiţie, pleacă din fruntea Guvernului şi hai să tragem de timp, eventual până la alegerile din 2016. Mie mi-a fost limpede această strategie. În acest sens se poate interpreta declaraţia preşedintelui, că a fost nevoie de o tragedie că premierul să recurgă la un gest pe care trebuia să-l facă cu mult timp înainte„, a mai spus Mihalache.