Evenimentul Zilei > Actualitate > Dacian Cioloş se gândeşte la măsuri în cazul Colectiv: “Dacă se impun SCHIMBĂRI DE MANAGEMENT, le voi face.”
Dacian Cioloş se gândeşte la măsuri în cazul Colectiv: “Dacă se impun SCHIMBĂRI DE MANAGEMENT, le voi face.”

Dacian Cioloş se gândeşte la măsuri în cazul Colectiv: “Dacă se impun SCHIMBĂRI DE MANAGEMENT, le voi face.”

Raportul controlului pe tema Colectiv a generat mai multe reacţii din partea premierului Dacian Cioloş, care, printre altele, a declarat că “nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit”, dar dacă se impun schimbări de management, atunci le va face.

“Sunt proceduri lipsă, nu e clară responsabilitatea, coordonarea lasă de dorit. În 20 şi ceva de minute după ce a fost anunţat incendiul la Colectiv, s-au succedat la comanda operaţiunilor 5 sau 6 poziţii ierarhice diferite. Nu cred că în felul acesta putem vorbi de eficienţă în comandă şi în luarea deciziilor. Nu poţi la fiecare 5 minute să vină un nou şef ierarhic superior şi să preia el comanda, după 5 minute vine un alt şef ierarhic şi preia el comanda şi de fiecare dată trebuie dat raportul”, a afirmat prim-ministrul la PROTV.

“Nu mă interesează să tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva, eu vreau să se schimbe profund acolo nişte lucruri. Dacă asta presupune şi schimbări de management, într-o poziţie de management sau alta, o voi face şi pe asta. La IGSU au fost luate deja nişte măsuri, şi dacă va fi cazul şi în altă parte – şi la Ministerul de Interne, şi la Ministerul Sănătăţii, şi în teritoriu”, a mai spus Cioloş, care a anunţat că în cel mult o săptămână va avea întâlniri cu şefi din Interne şi Sănătate.

Declaraţiile acestuia vin în contextul în care Corpul de control al premierului a prezentat marţi raportul privind tragedia din Colectiv, precizând că se impune reformarea radicală şi îmbunătăţirea sistemului de asistenţă de urgenţă în caz de accidente colective.