Dacian Cioloș își asumă înfrângerea de la alegeri: „Scorul național este un eșec pentru noi”

Dacian Cioloș își asumă înfrângerea de la alegeri: „Scorul național este un eșec pentru noi” Dacian Ciolos își ia un timp de reflecție după dezastrul de la alegeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Dacian Cioloș a recunoscut înfrângerea de la europarlamentare și a transmis un mesaj susținătorilor săi.

Dacian Cioloș: REPER nu a trecut pragul electoral

Dacian Ciolos își ia un timp de reflecție după dezastrul partidului REPER la alegeri:

„Cele peste 300.000 de voturi primite la europarlamentare nu sunt puține în condiții normale. Comasarea a crescut prezența și, fără să avem încă cifre oficiale finale, realitatea ne arată că nu am trecut pragul electoral.

Scorul național este un eșec pentru noi, dar și pentru toată mișcarea de modernizare a României.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este un mesaj și un duș rece pe care îl primesc cu toată responsabilitatea”, a spus Dacian Cioloș pe Facebook.

alegeri locale 2024

Politicianul are încredere în procesul de reconstrucție

Acesta se declară optimist cu privire la o viitoare reconstrucție:

„Sunt multe decizii din trecut care ne-au adus aici, orgolii, semnale prost înțelese. De aceea, cred că după ce avem rezultatele finale, trebuie să judecăm şi să acționăm pe baza lecțiilor învățate şi a mesajului transmis de alegători.

Cei care au energia și validarea oamenilor, să încerce rapid reconstrucția opoziției centrist-liberale, fără egouri și fantomele trecutului”, a scris Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș,

Dacian Cioloș a scos în evidență victoriile de la Timișoara și Bacău

Dacian Cioloș este de părere că există o bază solidă pe care se poate clădi o viitoare echipă:

„Nicușor Dan a câștigat Bucureștiul, Dominic Fritz a fost reconfirmat la Timișoara. În foarte multe orașe, scorul cumulat al REPER, USR și al celor doi independenți trece de 25-30%. Este o bază solidă.

De aici se poate construi o alternativă la PSD-PNL și la extremism și cred că încă este timp pentru un rezultat bun la parlamentare și prezidențiale, dacă se începe rapid această reconstrucție.

Eu îmi voi lua un timp de reflecție asumându-mi neîndeplinirea unui obiectiv ambițios. Dar îmi doresc ca toţi cei care au muncit și cei care s-au mobilizat în această campanie să nu-și piardă speranța. Au convins într-un timp foarte scurt mulți oameni și trebuie să continue să creadă în idealurile, valorile şi principiile pe care le susțin”, a mai scris Cioloș.

Revista presei