Proprietarii DACIA lansează un nou MODEL de automobil. ARKANA va apărea pe piaţă în 2019.VIDEO

Proprietarii DACIA lansează un nou MODEL de automobil. ARKANA va apărea pe piaţă în 2019.VIDEO

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, a anunţat miercuri că noul său crossover va purta numele Arkana şi va fi prezentat în premieră la Salonul Internaţional Auto de la Moscova, care va avea loc în data de 29 august 2018, informează EFE.

Potrivit constructorului este vorba de un crossover din segmentul C, adică un model compact, ceea ce îl plasează în aceeaşi categorie ca şi modelul Kadjar.

Numele noului model Arkana provine din cuvântul latinesc Arcanum (secret), folosit de-a lungul secolelor pentru a marca evenimente şi fenomene de importanţă specială. "Numele Arkana subliniază caracterul unic al viitorului crossover. Conceptul Arcana este asociat cu misterul, atractivitatea şi spiritul inovativ", informează Renault.

În prima fază noul crossover va fi produs la uzina Renault din apropiere de Moscova, dar ulterior va fi produs şi în alte ţări, a precizat un purtător de cuvânt de la Renault. "Nu este destinat Europei", a subliniat purtătorul de cuvânt care a adăugat că va fi orientat în special spre piaţa asiatică, China şi Coreea de Sud, urmând ca ulterior să ajungă şi în America Latină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, transmite Agerpres.