Dacia creşte pe o piaţă auto europeană care continuă să se mişcoreze

Dacia creşte pe o piaţă auto europeană care continuă să se mişcoreze

În noiembrie au fost înscrie în circulaţie cu 7,1% mai puţine autoturisme noi, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. De la începutul anului, în statele UE, înmatriculările au scăzut cu 5,7%, faţă de intervalul similar anterior. Pe acest fundal, Dacia înregistrat o creştere a vânzărilor cu 10,1 procente, raportat la perioada ianuare-noiembrie 2009.

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut şi în noiembrie, indică buletinul statistic publicat astăzi de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA).

A fost a opta lună consecutivă de declin pentru piaţa auto europeană. Comparativ cu noiembrie 2009, au fost înscrise în circulaţie cu 7,1% mai puţine maşini.

În primele unsprezece luni din 2010 au fost înmatriculate 12.349.743 de autoturisme noi, cu 5,7 procente sub nivelul atins în intervalul similar anterior în statele UE.

Dacia, pe de altă parte, îşi continuă creşterea. Pe primele unsprezece luni din 2010, producătorul de la Piteşti a înregistrat vânzări mai mari cu 10,1 procente, în raport cu perioada ianuarie-noiembrie 2009.

De la începutul anului, 238.126 de autoturisme noi din gama Dacia au ajuns la clienţii din spaţiul Uniunii Europene.

Ne puteți urmări și pe Google News