"Mai mult decat atât, Talentul Anului e cel care ştie că ultimele aventuri amoroase şi ultimele achiziţii de lux ale sportivilor nu fac obiectul de interes al jurnaliştilor sportivi", se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

La concurs pot participa toţi autorii non-profesionişti care cred că au „cerneală în condei". Ei trebuie să trimită un text pe o temă de sport, între 29 septembrie şi 3 noiembrie, la [email protected].

Câştgătorul va beneficia de un contract de colaborare cu "Evenimentul zilei", timp de trei luni, având oportunitatea de a începe o carieră de ziarist sportiv. Cel de-al doilea clasat va fi recompensat cu o colaborare cu unul dintre cele mai populare site-uri de ştiri din România – Hotnews.

Va fi luat în considerare un singur text din partea fiecărui participant. Căştigătorul va fi desemnat de către Iarina Demian, preşedintele Fundaţiei artEST şi un reprezentant al cotidianului "Evenimentul zilei".

Cătălina Pitiş, căştigătoarea premiului pentru Talentul Anului în 2007 le transmite aspiranţlor la premiu că acesta îţi deschide un drum, dar apoi trebuie să munceşti mult pentru a obţine rezultate.

"Talentul Anului nu se rezumă la momentul de pe scenă, când obţi trofeul. Înainte de momentul acesta e multa muncă, dar mai ales după pentru că trebuie să dovedeşti că l-ai meritat", a mai spus aceasta.