Evenimentul Zilei > Politica > Cuvintele „penali” și „pușcăriabili”, INTERZISE în Parlament
Cuvintele „penali” și „pușcăriabili”, INTERZISE în Parlament

Cuvintele „penali” și „pușcăriabili”, INTERZISE în Parlament

Cuvinte precum „penali” sau „pușcăriabili” vor fi interzise în declarațiile publice, majoritatea parlamentară intenționând să le taxeze, folosindu-se de argumentul prezumției de nevinovăție.

O inițiativă legislativă în acest sens va fi discutată săptămâna viitoare în cadrul unei comisii speciale care va fi condusă de Florin Iordache.

Discuțiile au pornit de la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care declara că „persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând al funcţiilor statului. Nimic împotriva persoanelor fizice, dar în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie ca în justiţie”.

„Declarația președintelui Iohannis despre penali și comunicatele anumitor Parchete încalcă legislația europeană. Termenii de "penali" sau "puşcăriabili" vor trebui să dispară din discursul politic. Discursul preşedintelui pe tema penalilor este un discurs anti-european şi atacă frontal drepturile fundamentale ale omului”, a precizat în acest sens deputatul PSD, Ioan Dîrzu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.