Un seism de magnitudinea 6.4 grade a avut loc, joi, în regiunea California de Sud, la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles, potrivit Institutului american de geofizică USGS, informează CNN.

Cel puţin patru replici importante au fost înregistrate, cu magnitudini de 4.7, 3.5, 3.8 and 4.2, potrivit unor oficiali.

Seismul a fost resimţit la Los Angeles, unde clădiri au fost zguduite timp de câteva secunde.

În ceea ce privește situația României, amintim că specialiștii de la Institutul pentru Fizica Pământului au făcut recent o simulare a modului în care s-ar propaga unda seismică, în ce zone ar putea exista cele mai multe victime şi unde se vor prăbuşi cele mai multe clădiri, în cazul unui cutremur de magnitudine mare.

„În cazul unui cutremur, noi avem rol de informare privind parametrii cutremurului în timp real. Practic, putem anunţa autorităţile cu 25 de secunde înainte de a veni unda puternică în Bucureşti, după aceea se primesc parametrii cutremurului, cum a fost şi cel din scenariu, de 7,5 grade la adâncimea de 140 de kilometri.

Noi putem estima care a fost distribuţia intensităţior în teritoriu, faţă de zona epicentrală, astfel încât, în funcţie de intensitate, putem estima pagubele la clădirile civile.

Zona Vrancea este cea mai afectată privind felul de percepţie al cutremururelor şi intensitatea la nivel de localităţi. După aceea se distribuie către Buzău, către nord.”, potrivit experților.

Te-ar putea interesa și: