Cutremur puternic în Lima! Locuitorii au fugit cât i-au ținut picioarele. Panica în toată țara

Cutremur puternic în Lima! Locuitorii au fugit cât i-au ținut picioarele. Panica în toată țara Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut. Sursa: Hupeng | Dreamstime.com

Un cutremur de magnitudinea 5,5 a speriat toată Lima şi zona capitalei peruane. Locuitorii au fugit de seism cât au putut, potrivit Centrului de Seismologic Naţional. Cu toate că nu au fost victime, panica s-a instalat.

Lima și zona capitalei peruane au fost zguduite de un seism de magnitudinea 5,5. Centrul de Seismologic Naţional peruan a declarat că nu au fost pagube şi nici victime.

Cutremurul a avut loc joi, la ora locală 16.55 (vineri, 0.55, ora României). Epicentrul seismului a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometrisud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic.

”Un cutremur de magnitudinea 5,5 a avut loc la 30 de kilometri vest de Chilca (...). La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nicio pagubă nu a fost semnalată pentru moment. Supravegherea continuă în zone vulnersbile”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Protecţia Civilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Locuitorii și parlamentarii care participau la o sesiune în Parlament au fugit în stradă cât de repede au putut. Cu toate că seismul nu a produs victime, oamenii s-au speriat.

Peru se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică importantă, situată de-a lungul coastei de vest a continentului american. Un alt cutremur uriaș a avut loc pe 7 ianuarie în Lima. Seismul cu magnitudinea de 5,6 a rănit mai mult de nouă persoane și a distrus o mulțime de locuințe.

Cutremur în România

Și România a avut parte de un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Acesta s-a produs în zona seismică Vrancea la ora 06:33:19.

Sursă: Arhivă EVZ

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a declarat că seismul s-a produs la o adâncime de 138 de kilometri și a fost resimțit chiar și în Capitală.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km E de Brașov, 69km NE de Ploiești, 122km N de București, 123km S de Bacău, 128km V de Brăila, 131km V de Galați, 140km NE de Pitești, 176km E de Sibiu, 187km N de Ruse, 205km SV de Iași.

De la începutul anului 2022, România s-a confruntat cu mai multe cutremure de diferite magnitudini.