Evenimentul Zilei > Sport > Cutremur în tenis. A fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fapte oribile
Cutremur în tenis. A fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fapte oribile

Cutremur în tenis. A fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fapte oribile

Un fost antrenor de tenis, americanul Andrew Geddes, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru violarea mai multor minore, informează cotidianul L'Equipe.

Cutremur în tenis. A fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fapte oribile

Un fost antrenor de tenis, americanul Andrew Geddes, a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru violarea mai multor minore, informează cotidianul L’Equipe.

Curtea de apel din Yvelines (Franţa) l-a condamnat miercuri, în apel, pe Andrew Geddes, pentru violarea mai multor foste eleve, toate minore la data faptelor.

Fostul antrenor din tenis și-a recunoscut faptele

La cel de-al doilea termen al acestui proces, Geddes, care fusese condamnat la aceeaşi pedeapsă în prima instanţă, a recunoscut că a violat şi agresat sexual patru fete cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani la începutul anilor 2000 şi între 2009 şi 2014.

La data faptelor, Andrew Geddes, care acum are 53 de ani, era un antrenor de renume la clubul Sarcelles şi apoi la Levallois Sporting Club (LSC).

„Declaraţiile extrem de bulversante ale victimelor m-au făcut să mă simt ca un gunoi”, a spus agresorul.

Prima victimă avea 12 ani

Prima sa victimă avea 12 ani când l-a întâlnit pe antrenor în 1999. Era considerată o mare speranţă a generaţiei sale. Tânăra a mărturisit că a fost violată şi agresată sexual pe când era o copilă. Nu doar o dată, ci aproape de 400 de ori de fostul antrenor.

Faptele oribile s-au petrecut până la împlinirea vârstei de 14 ani a victimei. Acelaşi tratament s-a repetat în cazul altor trei victime. Cele trei minore aveau vârste între 15 şi 17 ani, pe când erau antrenate de cel care era considerat drept un personaj carismatic. Era cunoscut însă și pentru stilul său de a antrena, unul foarte dur.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: