Evenimentul Zilei > Politica > Stareţ dependent de JOCURI de noroc, înlocuit pentru gaură în bugetul bisericii și CĂUTAT de CĂMĂTARI
Stareţ dependent de JOCURI de noroc, înlocuit pentru gaură în bugetul bisericii și CĂUTAT de CĂMĂTARI

Stareţ dependent de JOCURI de noroc, înlocuit pentru gaură în bugetul bisericii și CĂUTAT de CĂMĂTARI

Scandal la vârful Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Preotul Vitalie Donciu, unul dintre cei mai apreciaţi capi ai bisericii din Iaşi, ar fi fost destituit pentru fraudă financiară.

Preotului i s-ar fi reproşat că a acumulat datorii uriaşe faţă de unele persoane pe care nu a mai avut cum să le acopere, scrie bzi.ro.
Biserica ar fi luat decizia destituirii preotului din funcţia de stareţ al Mănăstirii Golia, totul într-o dicreţie totală.
Potrivit aceleiaşi surse, Vitalie Donciu este în centrul unei poveşti incredibile cu jocuri de noroc, cămătari şi bani lipsă din fondurile mănăstirii, poveste care a debutat în urmă cu doi ani.
Se pare că înaltul prelat ar fi pierdut sume mari de bani pe un site de pariuri sportive. Pentru a acoperi aceste sume s-ar fi împrumutat la cămătari. Aceştia au venit să-l caute pe preot la mănăstire pentru a-şi recupera sumele. 
Ştirea a ajuns la urechile mitropolitului IPS Teofan care a dispus un control la Golia. În urma controlului, s-a constatat o gaură financiară importantă, situaţie cu atât mai gravă cu cât lăcaşul de cult este în plin proces de reabilitare.
Mitropolia a refuzat să facă vreun comentariu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: