Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a petrecut un nou CUTREMUR DEVASTATOR. Zeci de clădiri au fost AVARIATE
S-a petrecut un nou CUTREMUR DEVASTATOR. Zeci de clădiri au fost AVARIATE

S-a petrecut un nou CUTREMUR DEVASTATOR. Zeci de clădiri au fost AVARIATE

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 7 grade produs duminică în insula indoneziană Lombok. În urmă cu numai o săptămână, tot în această insulă, s-a produs un alt cutremur ce a provocat 17 victime.

Seismul, care a provocat pagube serioase și a avariat mai multe clădiri, conform unui purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a dezastrelor, a fost resimţit şi în insula vecină Bali.

Un bilanţ anterior al cutremurului de duminică releva un număr de 37 de morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, care citează un nou bilanţ al autorităţilor, informează Agerpres.

Seismul, care a avut epicentrul la o adâncime de numai 10 kilometri, a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4. Autorităţile au lansat imediat după mişcarea telurică o alertă de tsunami care a fost ulterior anulată.

În anul 2004, un tsunami cauzat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei) a provocat 220.000 de morţi în ţările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.