UPDATE: O persoană a murit, o alta a fost rănită şi mai multe clădiri au fost avariate în cutremurul de magnitudinea 7,5 pe scara Richter care a zguduit marţi centrul şi sudul Mexicului, transmite dpa.

Guvernatorul Alejandro Murat a declarat, la Foro TV, că o persoană a murit şi o alta a fost rănită la Huatulco, în statul Oaxaca.

Cei doi se aflau se aflau într-o maşină care a fost surprinsă de o alunecare de teren.

Conform autorităţilor de protecţie civilă din Oaxaca, mai multe clădiri din acest stat au fost avariate, inclusiv un spital din San

Bartolo Coyotepec.

În tot statul a fost întreruptă furnizarea de electricitate la scurt timp după seism, care a avut loc la ora locală 10.29 (15.29 GMT).


Alerta, care a fost emisă de Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, vizează o suprafaţă de 1.000 de km în jurul epicentrului mişcării telurice care s-a produs în statul sudic mexican Oaxaca.

Seismul s-a produs la 10:29 ora locală (15:29 GMT) şi a avut, potrivit Serviciul Seismologic Naţional din Mexic, magnitudinea 7,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul a activat alerta seismică a capitalei, unde s-a simţit cu putere în marea parte a Ciudad de Mexico.

Alerta seismică, declanşată cu aproape un minut înainte ca mişcarea telurică să fie resimţită a dat timp evacuării majorităţii clădirilor.