Cutremurul a avut loc la o adâncime de 640 de kilometri, a indicat EMSC, care a estimat iniţial magnitudinea la 6,6.

Seismul nu a fost îndeajuns de puternic pentru a declanşa un tsunami în această regiune din Oceanul Indian, a indicat serviciul indonezian de monitorizare a evenimentelor de tip tsunami – Tsunami Service Provider (TSP).

Indonezia – situată pe aşa-numitul „Cerc de foc al Pacificului”, o zonă cu o puternică activitate seismică – a fost afectată în trecut de cutremure şi tsunami soldate cu numeroase victime.

Un alt cutremur a a avut loc, marți dimineața, în Centrul Filipinelor, iar locuitorii din apropierea epicentrului și-au părăsit, panicați, locuințele.

Seismul, de magnitudine 6,7 şi de mică adâncime, a lovit marţi centrul Filipinelor, dar nu a declanşat o alertă de tsunami. Iniţial nu au fost semnalate nici victime omenești, nici pagube materiale, potrivit centrului american de geologie USGS, citat de France Presse, preluată de Agerpres.

Cutremurul s-a produs la 8:03 (0.03 GMT), la 68 de kilometri de oraşul Masbate, în regiunea Insulelor Visayas, şi la 10 kilometri sub suprafaţa terestră, a precizat USGS.