”Noua reglementare a prostituţiei stradale şi-a atins obiectivele de protejare a populaţiei şi a femeilor care prestează servicii sexuale”, au apreciat serviciile sociale din Zurich într-un comunicat de presă.

În august 2013, primăria oraşului a inaugurat o zonă specială pentru ”drive-in sex”, unde au fost construite ”cutii pentru sex”.

”Cutiile pentru sex” au fost create pentru a oferi prostituatelor un loc în care îşi puteau oferi în siguranţă serviciile şi de unde puteau avertiza poliţia în caz de pericol. Primăria a urmărit în acest fel şi limitarea riscurilor pe care le prezintă traficul cu persoane.

Potrivit comunicatului, mutarea prostituţiei stradale într-un cadru controlat a crescut siguranţa prostituatelor şi a fost bine primită de locuitorii din cartierul central în care acestea îşi desfăşurau anterior activitatea.

Cu toate avantajele acestora, autorităţile din Zurich au constatat că cheltuielile pentru asigurarea funcţionării ”cutiilor pentru sex” au fost mai mari decât se prevăzuse iniţial.