Evenimentul Zilei > International > „Curvele de la Moscova ale lui Trump”: Un mit creat de KGB a fost spulberat
„Curvele de la Moscova ale lui Trump”: Un mit creat de KGB a fost spulberat

„Curvele de la Moscova ale lui Trump”: Un mit creat de KGB a fost spulberat

Încă din 2017, FBI a avut dovada că agenții ruși l-au alimentat pe fostul spion britanic Christopher Steele cu informații false despre Donald Trump.

Această dezvăluire nu s-a produs prin vreo scurgere, așa cum majoritatea informațiilor” anti-Trump au ajuns la public, de când s-a aflat despre existența dosarului lui Steele, în ianuarie 2017.

Dimpotrivă, spectaculoasa dezvăluire a fost urmarea demersurilor tenace a senatorilor Republicani Chuck Grassley și Ron Johnson pe lângă comunitatea de informații a Statelor Unite de a declasifica informații pe care FBI le-a deținut despre dosarul lui Steele.

„Timp de ani de zile, opinia publică a fost hrănită cu o dietă sănătoasă  de scurgeri, insinuări și informații false pentru a induce ideea că președintele Trump și echipa sa de campanie au fost implicați într-un complot cu Moscova”, au spus cei doi politicieni într-o declarație care a însoțit declasificarea a trei note de subsol din raportul Inspectorului General al Departamentului de Justiție privind supravegherea de către FBI asupra echipei de campanie a lui Trump, scrie Daily Caller.

Cele trei note de subsol arată că o agenție, neidentificată în raportul Inspectorului General, a furnizat FBI încă din 2017 dovada că agenții operativi ruși au fost la originea informațiilor false pe baza cărora Christopher Steele, finanțat de către Hillary Clinton și Partidul Democrat, a înjghebat dosarul calomnios despre Donald Trump.

Dosarul Steele, pe lângă faptul că a servit ca muniție ideologică și mediatică împotriva lui Trump, a fost principala „dovadă” pe baza căreia FBI a obținut mandatul de urmărire și supraveghere al lui Carter Page, figură cheie în echipa de campanie a actualului președinte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: