Astfel, domnul Louh este cel de-al optulea fost ministru reținut după izbucnirea unor proteste în masă, anul acesta. Cetățenii cer începerea urmăririi penale a persoanelor suspectate de corupție și plecarea de la putere a elitei aflate la guvernare.

Canalul de stat nu a furnizat detalii cu privire la acuzațiile aduse domnului Louh, care a fost Ministru al Justiției din septembrie 2013 până în martie 2019. Avocatul său nu a putut fi contactat de către jurnaliștii de la Reuters pentru comentarii.

De asemenea, doi foști prim-miniștri au fost arestați ca urmare a investigațiilor anticorupție lansate după demisia președintelui Bouteflika la 2 aprilie, în urma protestelor. Acesta a fost șeful statului timp de 20 de ani.

Armata este acum principala forță implicată în politica din Algeria, iar șeful Marelui Stat Major, Locotenent General Ahmed Gaed Salah, a promis că va ajuta sistemul judiciar să trimită în judecată persoanele suspectate de implicare în cazuri de corupție.

Protestatarii doresc acum plecarea președintelui interimar Abdelkader Bensalah și a premierului Noureddine Bedoui, care sunt considerați de manifestanți ca făcând parte din vechea gardă.

Domnul Bensalah a desemnat un comitet pentru a începe discuțiile cu opoziția în vederea pregătirii și stabilirii unei date pentru alegerile prezidențiale.