Editura Evenimentul si Capital

Klaus Iohannis, în discursul de validare în funcția de președinte, la Curtea Constituțională: "Românii au spus foarte clar: STOP și de la capăt". Băsescu: "Stau la dispoziţia domnului preşedinte Iohannis"

Klaus Iohannis
Autor: | | 251 Comentarii | 13268 Vizualizari

Curtea Constituţională a confirmat astăzi rezultatele alegerilor și l-a validat pe președintele ales Klaus Iohannis. La ceremonia de validare de la CCR, președintele ales Klaus Iohannis a declarat că este conștient de responsabilitatea ce îi revine, după votul puternic al românilor. ”Românii au spus foarte clar: stop și de la capăt. Viziunea mea s-a împletit în mod fericit cu așteptările românilor”, a spus Iohannis. Cel mai probabil, președintele ales va depune jurământul în fața Camerelor reunite ale Parlamentului la 21 decembrie, cu o zi înainte de expirarea mandatului deținut de Traian Băsescu.


REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. BEC a transmis Curţii Constituţionale cifrele exacte cu VICTORIA LUI IOHANNIS

UPDATE 12.24: Ceremonia s-a încheiat. Președintele ales Klaus Iohannis a părăsit Curtea Constituțională.

UPDATE 12.11: Traian Băsescu: Pentru mine este un moment extrem de important. Este finalizarea a 10 ani de mandat. Vă doresc ca după primul mandat să fiți tot în banca din stânga și fără fostul președinte. Cine crede că transformarea României este un proces de 5 ani se înșeală. Există încă destule resurse pentru pasul înapoi. Este datoria președintelui ca utilizând toate instrumentele pe care i le pune la dispoziție constituția să facă să se meargă înainte.

Există germenii pasului înapoi și trebuie să forțezi la limită constituția. Românii vor o țară modernă.

Avem încă instituții nereformate. Nu va fi ușor mandatul dvs. Vă voi transfera tot ceea ce știu. Schimbul cu Ion Iliescu s-a făcut în 15 minute. Acum avem timp, voi transfera dosarele importante către președintele Klaus Iohannis. Stau la dispoziția dumneavoastră.

N-aș fi vrut ca la sfârșitul mandatului meu stânga să domine. Scorul pe care l-ați obținut și care vă aparține arată că las moștenire o țară care are opțiuni de dreapta. Voi începe a strânge mâinile de la stânga la dreapta ca să mă apropii simbolic de ușă.

UPDATE 12. 03: Klaus Iohannis a primit hotărârea CCR de validare. ”Domnule președinte al României, domnule președinte al CCR, onorați judecători ai CCR, mulțumesc dvs Curții Constituționale pentru celeritatea judecării acestei spețe. Mulțumesc BEC pentru buna desfășurare a procesului electoral. Mulțumesc tuturor românilor care m-au votat în 2 și 16 noiembrie. Mulțumesc celor care m-au votat pe mine. A fost un vot puternic pe care l-am înțeles. Este un moment festiv, dar vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluția română, se încheie o etapă. Românii au spus foarte clar: stop și de la capăt. Viziunea mea s-a împletit în mod fericit cu așteptările românilor”, a spus Iohannis, adăugând că este conștient de responsabilitatea ce îi revine.

Se poate construi o Românie prosperă și puternică. Vom construi o România lucrului bine făcut pas cu pas.

Avem o Constituție bună, dar se impun anumite modificări pentru a elimina unele incertitudini. Dincolo de aceste lucruri voi fi președintele care respectă Constituția în litera și spiritul ei.

Cred că președintele trebuie să inspire națiunea română, iar prin comportamentul public să devină un etalon al societății.

UPDATE 12.00: Președintele CCR a deschis ceremonia.

Este o ședință solemnă, o ședință festivă. Curtea s-a întrunit în această dimineață. În îndeplinirea atribuțiilor care îi revin, CCR s-a întrunit pentru a valida alegerile pentru funcția de președinte al România.

Cu unanimitate de voturi Curtea a hotărât *vă rog să vă ridicați în picioare) : validează alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. Hotărârea este definitivă și se publică în Monitorul Oficial al României.

UPDATE 11 52: Klaus Iohannis și Traian Băsescu au intrat în sala de ședințe a CCR.

UPDATE 11.41: A ajuns la CCR și președintele în exercițiu, Traian Băsescu. ”Nu am emoții. Mă bucur că a venit şi ziua aceasta. Am sentimentul că se încheie o perioadă în care am fost extrem de onorat să reprezint interesele româniilor”, a declarat el, adăugând că este momentul să predea ștafeta.

"Stau la dispoziţia domnului preşedinte Iohannis pentru orice transfer de informaţii", a adăugat Traian Băsescu.

UPDATE 11.33: Președintele ales Klaus Iohannis a sosit la Curtea Constituțională. El a fost întâmpinat de președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean. Este așeptat și președintele în exercițiu, Traian Băsescu.

Au sosit și liberalii Dan Motreanu, Alina Gorghiu, Marian Petrache și Eduard Hellvig.

UPDATE 10.36: Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat că CCR l-a validat pe președintele ales Klaus Iohannis. La ceremonia de validare de la ora 12.00 vor fi prezenți Klaus Iohannis și președintele în exercițiu Traian Băsescu, care a confirmat prin intermediul unui comunicat de presă. Zegrean a precizat că premierul Victor Ponta nu a fost invitat la eveniment.

Augustin Zegrean a precizat că cel mai probabil președintele ales Klaus Iohannis va depunde jurământul în fața Camerelor reunite ale Parlamentului cu o zi înainte de finalizarea mandatului lui Traian Băsescu, respectiv pe 21 decembrie. ”După socotelile mele, în 21 (decembrie - n.r.), cred, cu o zi înainte de expirarea mandatului actualului președinte, dar țara nu poate să rămână fără președinte. Cine își asumă riscul să lase țara fără președinte măcar o zi?", a declarat președintele Curții Constituționale. Șeful CCR declarase la debutul ședinței de validare că este o zi importanta pentru țară, adaugand ca are emoții. "Pentru că orice om normal are emoții", a afirmat Zegrean.


Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI