Evenimentul Zilei > Economie > Cursuri gratuite pentru șomeri. Care sunt condițiile
Cursuri gratuite pentru șomeri. Care sunt condițiile

Cursuri gratuite pentru șomeri. Care sunt condițiile

Șomerii vor putea participa gratuit, începând de luni, la 67 de cursuri de formare profesională organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la nivelul întregii țări.

Cele mai multe locuri disponibile sunt pentru calificările de inspector resurse umane, lucrător în comerț și operator pe calculator.
Oferta ANOFM are cursuri și pentru cei care vor să învețe să comuice în limba engleză sau pentru persoanele care doresc un loc de muncă într-o cofetărie. Cei interesați se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau pot intra pe pagine de internet anofm.ro, la secțiunea formare profesională. Tot de mâine însă, odată cu noul set de măsuri de relaxare, își vor relua activitatea mai multe domenii. Astfel, încep să apară și ofertele de muncă; spre exemplu, la Cluj sunt disponibile peste 1.000 de posturi prin Agenția Județeană pe Ocuparea Forței de Muncă, ne spune

Ciprian Bocșa, reprezentantul instituției a spus: „Avem peste 1.000 de locuri de muncă vacante, pe domeniul producției, pe diferite aspecte, avem pe domeniul construcțiilor, în continuare, și pe o parte de domeniul serviciilor. Avem și locuri de muncă pentru absolvenți, ca ingineri pe diverse domenii, inginer constructor, avem IT-iști, în continuare, care sunt căutați pe domeniul IT”.
Ministerul Muncii anunță că aproape 30.000 de contracte de muncă au încetat din 16 februarie/ (n.r. – 16 martie), când a fost declarată starea de urgență și până acum. Majoritatea sunt din industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul, repararea autovehiculelor și construcții. Alte aproape 596.000 de contracte de muncă au fost suspendate”, potrivit Radio România Actualități

 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: