Curata si depoziteaza uneltele cu motor

Curata si depoziteaza uneltele cu motor

Uneltele cu motor care functioneaza cu ajutorul unui combustibil (motoferastraie, motocoase, masini de tuns iarba, sisteme multifunctionale etc.) necesita ceva mai multa atentie, dar nu sunt foarte complicat de ingrijit.

Astfel, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa golesti rezervorul. Rezolva simplu aceasta problema prin pornirea uneltei pana la epuizarea combustibilului ramas. Motorul se va opri singur.

Indeparteaza apoi petele sau resturile de material vegetal cu o bucata de panza uscata. Daca urmele de murdarie sunt persistente, foloseste apa si un pic de detergent (nu exista restrictii in acest sens).

Daca ai motoferastraie, tine seama de faptul ca lanturile acestora trebuie curatate cu solutii speciale pentru indepartarea resturilor de lemn si a rasinii. Apeleaza la distribuitorii autorizati de la care ai cumparat uneltele si ei vor avea intotdeauna solutia cea mai buna pentru modelul de lant pe care il detii. Verifica sistemele de pornire ale uneltelor si piesele acestora, pentru a te asigura ca sunt in buna stare si functioneaza perfect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inlocuieste acum componentele uzate

Daca gasesti piese cu un grad de uzura ridicat sau lipsesc componente, asigura-te ca ai cumparat din timp tot ce ai nevoie pentru a le inlocui. Nu lasa aceste achizitii pentru primavara, pentru ca vei dori sa iesi in gradina imediat ce se va incalzi vremea si risti sa uiti de aceste detalii. Sunt insa esentiale, nu numai pentru functionarea perfecta a uneltei, ci si pentru propria ta siguranta.

Este foarte important ca, dupa curatare, sa nu pui uneltele in pungi de plastic sau in alte materiale de acest tip. Doar pliaza-le (daca sunt unelte rabatabile) si depoziteaza-le in locuri uscate si bine aerisite, dar ferite de inghet si precipitatii.

O magazie, un garaj, un sopron sau orice alt loc care iti permite construirea unor rafturi si suporturi speciale pentru unelte sunt perfecte in acest scop.