Evenimentul Zilei > Politica > „Cumătrul” lui Vanghelie, șef al partidului #Rezist
„Cumătrul” lui Vanghelie, șef al partidului #Rezist

„Cumătrul” lui Vanghelie, șef al partidului #Rezist

Partidul #Rezist, apărut după protestele împotriva OUG 13 din Piața Victoriei, îl vrea în funcția de președinte pe Cătălin Stochiță, a aflat „Evenimentul zilei”.

Contactat de EVZ, Stochiță a confirmat că se află în discuții cu fondatorul partidului #Rezist, Iulian Uță, care este fost lider UNPR Argeș. O întâlnire între cei doi a avut loc ieri dar negocierile nu s-au încheiat. Totuși, un obstacol a fost dezvăluit chiar de către Stochiță, pentru EVZ, și constă în faptul că orientarea sa politică este de stânga, iar partidul #Rezist este de centru dreapta. Partidul „#Rezist” este o formațiunea este de centru dreapta, liberal și proeuropeană și se delimitează de orice alt partid existent pe scena politică. Noul partid are și propriul ziar care se numește „#Rezist” și care este tipărit în 100.000 de exemplare și este distribuit gratuit. Până acum, mare parte a finanțării a fost asigurată printr-o sponsorizare a unui om de afaceri, fost mare sportiv.

Vanghelie, un sprijin financiar

Presa a relatat despre Stochiță că ar fi „finul lui Vanghelie”. El a infirmat această informație, într-un interviu acordat EVZ în aprilie 2016, precizând că Marian Vanghelie a botezat-o pe fata sa Maria, în urmă cu 16 ani. Surse din anturajul lui Vanghelie au spus, pentru EVZ, că Stochiță a fost susținut financiar de Vanghelie în candidatura la alegerile locale de anul trecut, cu toate că au fost contracandidați la Sectorul 5. Stochiță neagă informațiile potrivit cărora ar fi beneficiat de susținerea lui Marian Vanghelie.