Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum vor fi anumite zone marţiene, care pot fi locuite de oameni
Cum vor fi anumite zone marţiene, care pot fi locuite de oameni

Cum vor fi anumite zone marţiene, care pot fi locuite de oameni

Potrivit Daily Mail, cercetătorii americani de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), o agenţie a Departamentului Apărării al Statelor Unite, vor să "terraformeze" planeta Marte cu ajutorul unor microorganisme modificate genetic.

Terraformarea este un concept lansat iniţial de scriitorii de literatură ştiinţifico-fantastică, îmbrăţişat ulterior de adepţii ingineriei planetare şi ai celei galactice, care presupune modelarea geografică, atmosferică şi ecologică a unor planete asemănătoare Pământului în scopul colonizării şi locuirii acestora de către oameni.

Misiunea de a transforma

Proiectul mizează pe introducerea unor microorganisme terestre în mediul înconjurător marţian, care vor avea misiunea de a transforma anumite regiuni de pe Marte în zone ce pot fi locuite de oameni. Alicia Jackson, directorul departamentului de Tehnologii Biologice din cadrul DARPA, a făcut câteva dezvăluiri despre această tehnologie revoluţionară. "Pentru prima dată, avem la dispoziţie un set de instrumente şi proceduri tehnologice pentru a transforma nu doar regiuni ostile de pe Pământ, ci instrumente care pot fi folosite şi în spaţiu, şi nu doar pentru o vizită, ci pentru a rămâne acolo", a declarat cercetătoarea americană.

Acest "set" de instrumente şi proceduri tehnologice implică diverse organisme modificate genetic. Aproximativ 30 de miliarde de microorganisme de bază există pe Terra.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: