Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea astăzi, 16 august
Cum va fi vremea astăzi, 16 august

Cum va fi vremea astăzi, 16 august

Astăzi, vremea se va menține în general instabilă. Mai ales după orele amiezii, vor fi intervale în care înnorările se vor accentua și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 11 și 20 de grade.

În București, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

A doua jumatate a lunii august va aduce o serie de cicloni mediteraneeni care vor afecta cu precadere jumatatea sudica a tarii, prin averse de ploaie importante cantitativ, descarcari electrice, vijelii si izolat chiar si grindina. Ploile vor patrunde si in nordul teritoriului, insa intensitatea lor nu va fi la fel de ridicata precum in sud. Pe parcursul a 2-3 zile se pot acumula cantitati de apa de 70-80 de mm, urmand sa existe riscul pentru producerea unor inundatii localizate.

Din punct de vedere termic vremea se va raci in a doua parte a lunii august, iar temperaturile nu vor mai trece de pragul caniculei nici macar in sud. In interiorul arcului carpatic va fi chiar „racoare”, cu maxime de pana in 25-27 de grade Celsius in majoritatea zilelor.