Un studiu realizat în anul 2007 şi apărut în publicaţia „American College of Nutrition” arată că administrarea zilnică a 300 miligrame de ulei de krill reduce riscul de inflamaţii în cazul persoanelor care au probleme cu inima şi cu artrita. Totodată, uleiul de krill creşte nivelului colesterolului bun (HDL) şi scade trigliceridele.

Cel mai bun

Uleiul de krill, extras din crustacee mici asemănătoare creveţilor, care se găsesc în Oceanul Antarctic, este considerat cel mai bun acid gras de tip omega-3. Spre deosebire de acizii omega-3 din uleiul de peşte, acesta se absoarbe în totalitate în organism şi nu conţine metale grele sau alte toxine.

Potrivit specialiştilor, uleil de krill este superior celui de peşte care era folosit până acum în suplimentele cu omega-3, întrucât are o structură ce face ca substanţele nutritive din el să fie mult mai uşor de absorbite. Uleiul de krill conţine în plus faţă de uleiul de peşte un antioxidant puternic numit astaxantină, care împiedică oxidarea acidului eicosapentenoic (EPA) şi a acidului docosahexenoic (DHA).