Evenimentul Zilei > Politica > Cum și-au luat amendă deputații din cauza lui Petre Roman
Cum și-au luat amendă deputații din cauza lui Petre Roman

Cum și-au luat amendă deputații din cauza lui Petre Roman

Membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaților se pregătesc să atace Agențiea Națională de Integritate în instanță, după ce ANI i-a amendat pentru că nu l-au revocat pe Petre Roman din funcție

Membrii Comisiei Juridice sunt nemulțumiți după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) i-a amendat cu 2.000 de lei pentru că nu l-au revocat din funcție pe Petre Roman. Contactat de EVZ, deputatul Valeria Schelean, membru în Comisia Juridică, a declarat că nu a primit încă niciun proces verbal de la ANI, însă va ataca această decizie în instanță. Același lucru îl va face și Theodor Nicolescu, vicepreședinte al Comisiei Juridice, el fiind cel care a condus ședința de luni în care ar fi trebuit să se dea curs solicitării ANI privind revocarea mandatului lui Roman.

Uite contestația, nu e contestația!

Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a lui Petre Roman a fost întocmit la data de 12 martie 2013.

Potrivit Legii nr. 176/2010, Petre Roman ar fi trebuit să facă o contestație în termen de 15 zile din momentul în care raportul de evaluare a conflictului de interese a fost publicat la Curtea de Apel București. Roman a făcut contestație la vremea respectivă, însă deputatul a greșit adresantul și nu a dovedit plata taxei de timbru. El a depus contestația la Tribunalul București și a fost respinsă pentru că din dosar lipsea certificatul de taxă de timbru.


FOTO: Facsimilul contestației formulate de Petre RomanAstfel, pe 12 ianuarie 2015, ANI a solicitat Camerei revocarea din funcție a parlamentarului Petre Roman, dat fiind faptul că starea de incompatibilitate a deputatului a rămas definitivă prin necontestare.

Pentru că la data de 12 ianuarie 2014 , când ANI a sesizat Parlamentul, deputații erau în vacanță, în prima zi din această sesiune, Comisia Juridică s-a reunit pentru a discuta pe marginea acestui subiect. ANI a trimis, din nou, cererea de revocare din funcție a lui Petre Roman, însă și deputatul a depus, între timp, la Cameră contestația înregistrată la Curtea de Apel în luna ianuarie.

Duși în eroare de cele două solicitări, membrii Comisiei Juridice nu au putut da niciun fel de punct de vedere, luni, iar marți dimineață cei 22 de deputați care au fost prezenți la Comisie au aflat că vor fi amendați cu 2.000 de lei.

Deputatul tot nu se lasă

Deputatul Petre Roman vrea să continue bătălia cu ANI privind posibila stare de incompatibilitate și așteaptă să fie chemat în instanță. Potrivit deputatului, nu există un termen limită pentru a te apăra în justiție. Referitor la măsura luată de ANI față de colegii săi din Comisia Juridică, Petre Roman a precizat că „este o absurditate”. Contactat de EVZ, Petre Roman a declarat, din nou, că a contestat, inițial, raportul privind starea de incompatibilitate la Tribunalul București. „Am făcut contestație în 28 martie 2014 la Tribunalul București, însă mi s-a spus că lipsea certificatul de taxă de timbru. Eu personal am plătit taxa de timbru și nu ai cum să faci o contestație fără certificatul de taxă de timbru”, a declarat Petre Roman, pentru EVZ.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: