Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Cum se zice nepotism în rusă? Fiica lui Putin, șefa unui super-institut strategic!
Cum se zice nepotism în rusă? Fiica lui Putin, șefa unui super-institut strategic!

Cum se zice nepotism în rusă? Fiica lui Putin, șefa unui super-institut strategic!

Inteligența artificială a devenit un domeniu de importanță strategică, probabil și din cauza multiplelor aplicații militare. Nu e, așadar, de mirare că presupusa fiică a președintelui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova, va conduce super-institutul pentru Inteligență Artificială al Universității din Moscova, după cum relatează cotidianul rusesc Vedomosti.

Se presupune că noul institut se va concentra pe cercetarea cognitivă de bază, dar și pe aplicațiile practice ale  Inteligenței Artificiale și va fi finanțat prin programul de dezvoltare al Universității de Stat din Moscova. Ziariștii ruși susțin că  universitatea moscovită a investit 3,7 miliarde de ruble (59 de milioane de dolari) într-un program de cercetare pentru 2017-2020, din care 890 de milioane de ruble (13 milioane de dolari) numai în 2020.

Putin însuși pare a fi foarte interesat de acest program despre care a declarat că este un instrument esențial |în strategia națională de dezvoltare a tehnologiei Inteligenței Artificiale”, „Crearea institutului de Inteligență Artificială la Universitatea de Stat din Moscova ne va permite să contribuim semnificativ la cercetarea inteligenței artificiale, precum și la dezvoltarea științifică, tehnologică și comercială a companiilor de profil din Rusia”, a declarat pentru Vedomosti un purtător de cuvânt al Fondului pentru investiții directe din Rusia, instituție care este implicată în susținerea finaciară a programului.

Chiar dacă agenții de presă prestigioase precum Reuters și Bloomberg au scris de mai multe ori că Tikhonova este fiica mai mică a lui Putin cu Liudmila , președintele  rus nu a confirmat niciodată oficial , dar nici nu a negat identitățile celor două presupuse fiice ale sale, invocând probleme de securitate.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: