Un singur punct îi mai despart pe ardeleni de calificarea în șaisprezecimile Europa League. Dar calificarea poate fi bifată și dacă pierd ultimele două confruntări, cu Lazio în deplasare și cu Celtic pe teren propriu.

CFR Cluj, cu un pas în șaisprezecimile Europa League

Norocul a ținut din nou cu Dan Petrescu, asta pentru că Lazio a pierdut în fața lui Celtic, cu 2-1. Scoțienii au dat lovitura în prelungiri și sunt deja calificați n primăvara europeană. În acest moment, Celtic are 10 puncte, CFR – 9, Lazio 3 și Rennes 1.

În acest context, CFR se poate califica dacă pierde ultimele două meciuri, iar Lazio câștigă cu trupa lui Dan Petrescu și cu Rennes. Singura condiție ar fi ca ardelenii să piardă pe Olimpico cu un scor mai bun decât 2-1.

Lazio – CFR se va disputa pe data de 28 noiembrie, iar CFR – Celtic pe data de 12 decembrie.

Ciprian Deac, reacție sinceră

În opinia lui Ciprian Deac, victoria echipei sale nu a fost tocmai meritată.

“A fost un meci de infarct, mai ales pe final pentru că ei au venit peste noi. A fost şi ocazia aceea a lor, nici nu mai ştiu ce a fost la noi în careu. Dar e bine că s-a terminat aşa şi că am câştigat 3 puncte după un meci în care nu ştiu dacă meritam victoria. Dar cu suflet şi dăruire se pot face lucruri mari. În niciun meci nu vrem să ne apărăm, dar întâlnim adversari puternici care vin peste noi şi trebuie să ne retragem. E bine că nu am luat gol şi că Arlauskis a prins o zi mare pentru că ne-a salvat în multe momente. A picat şi golul nostru pe un fond al lor mai bun. Dar totul e bine când se termină cu bine. Lucrăm foarte mult fazele fixe la antrenamente. Pentru că în ziua de azi fazele fixe decid meciuri”, a declarat Deac la Digisport.

Pentru CFR, Rondon a dat lovitura în minutul 87, care a fost eliminat 3 minute mai târziu. Rennes a încheiat meciul cu 61% posesie şi cu 10-3 la şuturile pe poartă, dar este eliminată din competiţie după acest eşec.